Ziua internaţională Yoga 21.06.2018

In Dezvoltare spirituală

Ziua internaţională Yoga, având ca obiectiv creşterea interesului la nivel global faţă de această practică străveche cu numeroase beneficii, se sărbătoreşte, în fiecare an, la 21 iunie. Data de 21 iunie coincide cu data solstiţiului de vară.

În România, această zi a fost marcată prin diverse activităţi, organizate în mai multe oraşe din ţară. În 2016, Ziua internaţională Yoga a fost celebrată în cadrul Festivalului “Namaste India”. Şi în 2017, în Parcul Izvor din Bucureşti s-au desfăşurat în paralel 30 de clase de yoga, începând cu ora 6 dimineaţa, la care au participat atât profesori români, cât şi din India, Argentina, Spania, Rusia etc. În cadrul Festivalului ”Namaste India”, ediţia a IX-a, care s-a desfăşurat în Bucureşti, în perioada 12-25 iunie 2017, a avut loc lansarea cărţii ”Yoga Vidya. Manual de yoga tradiţională” în prezenţa autorului Swami Ananda Saraswati, la sediul Ambasadei Indiei, potrivit http://namasteindia.ro/. De asemenea, un atelier de meditaţie Sahaja Yoga a fost organizat la Biblioteca Metropolitană Bucureşti.

În 2018, vor fi organizate în Parcul Circului din capitală, între orele 6.30 – 19.30, clase gratuite de yoga, eveniment susţinut de Ambasada Indiei la Bucureşti. Şi la Braşov, sunt organizate, cu acest prilej, o serie de cursuri ce cuprind exerciţii de respiraţie, meditaţii ghidate, precum şi exersarea Salutului Soarelui (Surya Namaskar), potrivit http://www.ilovebrasov.ro/.

Yoga este o străveche mişcare fizică, mentală şi spirituală avându-şi originile în India. Cuvântul ”yoga” derivă din sanscrită şi înseamnă uniune, simbolizând uniunea dintre corp, minte şi spirit sau conştiinţă. AGERPRES/(Documentare – Irina Andreea Cristea; editor: Liviu Tatu, editor online: Daniela Juncu)

(sursa  https://www.agerpres.ro/documentare/2018/06/21/ziua-internationala-yoga–1304060

You may also read!

Perechea Begu/ Mitu a câştigat BRD Bucharest Open. Evantaie şi pălării pentru spectatorii de la arenele BNR

Perechea Irina-Camelia Begu/Andreea Mitu a câştigat BRD Bucharest Open, după ce au învins în finală cuplul Danka Kovinici/Marina Zanevska

Read More...

”Schimbă emoţiile mămico” atelier practic

Te invit miercuri, 01 august 2018, orela 19:00, la Atelierul practic ”Schimbă emoţiile mămico”. https://www.facebook.com/events/657114971308905/ Dacă esti gravidă sau lauză,

Read More...

Daria Jula a câştigat cea de a V-a ediţie a Argeş Cup Dr. Oetker

Daria Jula a câştigat cea de a V-a ediţie a Argeş Cup Dr. Oetker, după ce a învins-o sâmbătă,

Read More...

Mobile Sliding Menu