In Agenția de Impresii On
- Updated

Un festival de film cu final fericit

 

Evenimentul la care un public foarte numeros și oaspeți de seamă au împărtășit bucuria de a privi realizări importante ale cinematografiei autohtone tocmai se încheie: este vorba de Festivalul Filmelor Românești de la Promenada, care timp de cinci zile le-a oferit pasionaților de film proiecții alese, într-o locație atipică, cu un „altfel” de cinematograf.

Festivalul a debutat strălucitor pe 31 Mai prin producția „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, la care au asistat peste 1000 de persoane – așa cum merită această producție multipremiată național și internațional, aflată pe listele scurte ale celor mai bune filme ale anului precedent. Cristi Puiu a fost prezent pentru public la cocktailul de pe terasă și a urcat pe scenă pentru introducerea celui mai recent film al său, înainte ca ecranul de mari dimensiuni si un proiector cu o capacitate de 35.000 de lumeni să prindă culoare.

 

Festivalul a continuat cu alte 4 producții cinematografice românești: lungmetrajele „Morgen”, „Rocker” și „Orizont”, în regia lui Marian Crișan și „Acasă la tata”, în regia lui Andrei Cohn. Rămâne o inițiativă lăudabilă din partea Promenada, aceea de a da spațiu generos și întâietate unor filme de artă, practic de a le oferi toate condițiile de care au parte, aproape în exclusivitate, doar producțiile de la Hollywood.

 

 

Poate chiar așa ar putea fi numit Festivalul Filmelor Românești de la Promenada: „Hollywood-ul filmelor de artă”! Să nu ne dezarmeze elanul acest sfârșit, pentru că în toamnă ni se promite runda a doua a festivalului!

You may also read!

REȚETA ZILEI de 20 Septembrie pentru a FI OM

Află zilnic mesajul OMULUI și mesajul INIMII prin „REȚETA ILENUCĂI”. Vei afla reteta optima pentru fiecare zi. Mesajele vin sub forma a doua chei

Read More...

Body Mind Spirit Expo XXVI. Ediția de toamnă a festivalului tău de suflet

Body Mind Spirit Expo te așteaptă  în perioada 4- 6 octombrie la Sala Palatului din București. Ediția cu numărul XXVI

Read More...

Film și interviuri Inedit Open Tour Brașov

David Ionel Nicholas a câștigat turneul Inedit Open Tour, după ce l-a învins în finală, cu scorul de 7-5,

Read More...

Mobile Sliding Menu