6 lucruri fascinante despre punctul G și cum îl poți găsi

6 lucruri fascinante despre punctul G și cum îl poți găsi

Existenţa punctului G este probabil una dintre cele mai controversate dezbateri. Controversa a apărut deoarece nu există un consens cu privire la ceea ce este punctul G. În timp ce unele femei susţin că au atins climaxul prin atingerea acestui punct, altele nu cred în existenţa lui.

Iată ce trebuie să știi despre această problemă foarte disputată, pentru a-ți cunoaște propriul corp.

punctul G jpg

1. Zona G ar putea fi mai precisă decât punctul G

În anii 1940, medicul german Ernst Grafenberg a declarat că a descoperit o zonă a vaginului care se simte diferit la atingere și care este importantă pentru orgasmele feminine. Ani mai târziu, sexologul Beverly Whipple a numit-o „punctul G” după numele său, dar s-ar putea să nu fie corect, deoarece zona a fost descrisă pentru prima dată în texte indiene din secolul al XI-lea, notează YahooNews. 

De asemenea, cercetătorii se întreabă dacă termenul este corect, deoarece nu există un singur punct în vagin care să poată primi acest nume. Un articol din 2022 a sugerat să o numim zona G, deoarece există de fapt „cinci țesuturi erogene separate care funcționează într-un mod similar cu punctul G”.

2. Cel mai probabil face parte din clitoris, dar cercetătorii încă nu sunt siguri

Teoriile inițiale despre punctul G erau că ar putea fi asemănător cu prostata masculină sau, eventual, cu capul penisului, deoarece este format din țesut erectil și se umflă atunci când este excitat. De atunci, s-au descoperit multe despre clitoris (care conține, de asemenea, țesut erectil) și s-a aflat că acel buton asemănător unei perle, cuibărit în vulvă, este doar vârful unui sistem complicat de rădăcini care se află adânc sub pereții vaginali. Mulți experți cred că punctul G se leagă de acel sistem de rădăcini clitoridiene.

Dar clitorisul ar putea fi doar o parte a imaginii (desigur, una importantă) a motivelor pentru care stimularea punctului G poate fi o senzație plăcută.

Debby Herbenick, director al Centrului pentru promovarea sănătății sexuale de la Universitatea Indiana și autoare a cărții Read My Lips („Citește-mi buzele”), a declarat pentru Yahoo Life:

„Propria mea lectură a literaturii de specialitate sugerează că motivul pentru care stimularea zonei punctului G se simte bine pentru atât de multe persoane este că oamenii stimulează complexul clitorourethrovaginal (CUV)” – o zonă mai mare care include „interacțiuni dinamice” între clitoris, uretră și uter. „Aceste părți sunt toate configurate strâns”, spune ea. „Există o interacțiune sau un dans, dacă vreți, și poate fi frumos și se poate simți foarte bine pentru unele persoane”.

Cuvinte cheie