„Alegeri potrivite”- atitudine de invingator cu Helmut Duckadam, in cadrul emisiunii „Business Philosophy”

Personal, ii multumesc lui Helmut Duckadam pentru ca ne-a oferit unele din putinele prilejuri de bucurie pe care le aveam prin anii ’80. Acelea de a ne  aduna laolalta cu vecinii si prietenii, pentru a viziona meciurile de fotbal la Tv.

In afara de asta, ii mai multumesc pentru ceva. Cred ca unii oameni se nasc ca sa ii inspire pe ceilalti. Sa le arate ca SE POATE orice, atunci cand esti aliniat. Iar Helmut ne-a inspirat cu siguranta in ’86, la finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilia, reusind o performanta omologata de Guinness Book: primul portar care a apărat patru lovituri de la 11 metri consecutive.

Ati retinut. PRIMUL. Nu al doilea sau al noualea. Recordul in sine, luat ca atare, nu mai poate fi depasit, deoarece a fost … PRIMUL! Iar in felul acesta Helmut a deschis drumul pentru urmatoarele recorduri. A inspirat!

Si, ca sa revemim la „spiritualitatile” noastre…. când ne aliniem creierul cu inima, începem procesul de transformare si de vindecare. Ne aflam in locul potrivit, la momentul potrivit si facem lucrul cel mai potrivit! Universul conspira ca sa ne ajute.

Cel mai bun coach este inima ta, maestrul tau interior. Acesta este adevarul, desi avem nevoie pe parcurs de ghidare pentru a ajunge si mai ales pentru a ne mentine aceasta Maiestrie a inimii!

Inima și creierul sunt două organe separate, dar pentru a le armoniza, trimitem permanent  semnale de la inimă la creier, prin sistemul nervos, iar semnalul optim, spun oamenii de stiinta, este de  0,1 Hz… :)))

Este important flerul in a-ti simti si „citi” adversarul sau interlocutorul si nu doar a judecata a…. logic, mental.

Mentalul superior (mintea armonizata cu inima) este un instrument foarte puternic si important atunci când vorbim de performanta. Te ajuta si te ghideaza ca sa faci fata situatiilor de criza.

Atat in domeniul sportiv (cum a fost cazul lui Duckadam aparand acele 4 penalty-uri care i-au adus renumele mondial), cat si in domeniul de business.

Sportivul este cel mai eficient atunci cand este clar, aliniat trup, minte, suflet, pentru a putea gestiona presiunea jocului, a adversarului, dar si a publicului.

La fel si un manager, in mediului de business, este necesar sa isi dezvolte abilitatile de comunicare asertiva si intuitia, pentru a reusi, pentru a atinge obiectivele si a avea succes impreuna cu echipa sa.

In ceea ce priveste energia si sustinerea Universului, in aceasta perioada, daca ne folosim indoielile pe care le avem si incepem sa cercetam, vom afla ADEVARUL. Adevărul despre noi insine. Un alt strat al nostru, pe care il gasim cautand spre interior!

Comunicarea reintra pe fagasul normal de saptamana viitoare. Asa ca, putem sa ne mai linistim vis a vis de intarzieri, intreruperi sau neclaritati care au aparut mai des in aceasta perioada.

Universul ne-a cam tinut in offside ce-i drept, dar am avut in acest fel mai multe oportunitati ca sa ne testam…. skili-urile in situatii de criza.

RECOMANDARI simple sau mai bine zis ALEGERI POTRIVITE pe care poti sa le faci:

– invata sa iti urmaresti gandurile, iar pe cele negative, nu sa le inlaturi, ci sa le transformi in pozitive

cauta partea buna a oricarei situatii, astfel incat sa o folosesti ca pe o oportunitate de a creste, de a evolua

–  crede in tine si creste-ti in acest fel energia si vitalitatea

– foloseste Remedii florale Bach: Vita Alba pentru claritate, Mladite de castan pentru focus si Cerato pentru incredere in propria intuitie

Remediul floral Impatiens i l-am promis drept cadou domnului Ducadam, ca sa se inarmeze cu rabdare pentru a-si finaliza cartea pe care o scrie si in care ne va dezvalui si alte amintiri inedite!

Si, in rest….

Fă tot ceea ce este posibil si ţine de tine, pentru a răspunde Universului cu …  Alegeri potrivite!

Urmăreşte „Alegeri Potrivite”- Ileana Vladut abonȃndu-te AICI.

Emisiunile „Business Philosophy” le poti urmari pe TV Business Philosophy AICI.

(Ileana Vlăduţ – terapeut holistic & coach)

Si ceva reflectii pentru tine! (VIDEO)