„Alegeri potrivite” pentru un management eficient al resurselor. Alimentare, dar si emotionale!

 

Emisiunea Business Philosophy de astazi l-a avut ca invitat special pe Prof. univ. dr. Toma Adrian Dinu, Decanul Facultății de Management și Dezvoltare Rurală.

Decanul ne-a vorbit în cadrul emisiunii moderate de Romeo Chiriac și Laurențiu Ciornei despre cum sunt pregătiți tinerii pentru management si pentru a reuși în viață și pentru a conduce.

A discutat despre faptul că tara noastra continuă să fie o destinaţie de interes pentru investitorii stră­ini din agribusiness și alte teme din industria agricolă.

Ce „alegeri potrivite” putem face in urmatoarea perioada?

Tema universala a DIPLOMATIEI si a PACII ne insoteste in aceste zile, pana pe 21 septembrie, cand sarbatorim chiar Ziua Internationala a Pacii.

Ne punem de acord cu noi insine, exprimam cu diplomatie ceea ce ne dorim, intentiile noastre profunde, astfel incat mediul inconjurator si relatiile noastre sa fie pe cat posibil armonioase. Nu inseamna ca totul va fi doar liniste si armonie, ci ca vom avea mai intens imboldul de a ne face auzite adevarurile interioare, oricare ar fi ele. Fiecare are credintele sale, emotiile sale si urmele personale lasate de evenimentele prin care a trecut in viata. Asadar, fiecare are o viziune personala asupra vietii. Important  este sa ne gasim aliatii si asociatii potriviti, care au acelasi scop si o viziune generala comuna sau macar apropiata de a noastra.

Nu este cazul  sa impunem altora parerile si adevarurile noastre subiective. Le putem cel mult expune, iar ceilalti pot face o alegere personala.

Suntem inca in ciclul lui JUPITER, care ne indeamna sa ne gasim o armonie intre viata materiala si cea spirituala, astfel incat pacea si linistea interioara sa sporeasca. Drept rezultat, aceasta armonizare va genera si in exteriorul nostru aceeasi pace pe care cu totii ne-o dorim si o cautam.

Educarea si ghidarea tinerilor prin modele, prin informare, prin studii si specializari, dar si prin implicare prin actiuni pasnice, ne va aduce beneficii pe termen lung. In viitor, cand vor deveni adulti, ei vor putea gestiona viata personala si profesionala mai bine, fiind mai bine pregatiti sa si-o conduca cu succes.

Sigur ca fiecare are RITMUL sau propriu de invatare si de integrare. Important este ca sa ni-l gasim si sa il respectam.

Fiaceti alegerile potrivite pentru a fi sinceri si autentici si lasati ceea ce este in interior (ganduri, emotii) sa fie aliniat cu actiunile pe care le faceti in exteriorul vostru.

Relaxati-va si armonizati-va gandurile, emotiile si actiunile  Meditatia, rugaciunile, contemplarea, exercitiile de vizualizare si hipnoterapia  pot ajuta in acest proces.

 

 

 

Cuvinte cheie