Alimente benefice pentru splină, regim alimentar, sfaturi și recomandări

Alimente benefice pentru splină, regim alimentar, sfaturi și recomandări

Splina este un organ foarte important care îndeplinește mai multe funcții, inclusiv participarea la procesele metabolice, întărirea sistemului imunitar, reglarea de sânge și de coagulare a sângelui.

Toate funcțiile de splinei sunt considerate auxiliare, dar importante.

Alimentaţia este direct răspunzătoare de funcţia splinei, care este un important producător de sânge.

Mesele regulate sunt esenţiale. Anumite alimente sunt foarte bune pentru echilibrarea cantităţii de sânge din organism: peşte, creveţi, pui, ficat, produse pe bază de soia, susan negru, nuci, alune, zahăr brun.

Un mod eficient de a trata și preveni bolile splinei, contribuind la funcționarea normală.

Este important sa mananci alimente bogate in fier, care normalizează procesul de hematopoieza.

Alimentele vii sunt alimente neprocesate, care îşi păstrează toate calităţile naturale.

Organismul recunoaşte substanţele nutritive din hrana vie, absorbţia fiind mult mai bună.

Dacă alimentele sunt preparate la temperaturi înalte, conservate, îngheţate, nu mai au forţă şi vitalitate pentru a ajuta organele interne să le încarce cu energie.

Se cunoaşte că bateria noastră de energie este splina.

Splina este importantă pentru digestie, pentru transportul substanţelor nutritive în sânge.

Dacă splina nu funcţionează bine nu se produce absorbţia vitaminelor, a mineralelor, a aminoacizilor, iar compoziţia sângelui este compromisă.

Când splina este leneşă, avem de-a face cu indigestii, balonări, râgâieli, arsuri la stomac, epuizare, depresie şi în concluzie un sistem imunitar deficitar.

Splina reglează numărul de globule roşii din sânge distrugând pe cele îmbătrânite.

Dacă splina nu funcţionează bine, apar o serie de probleme, precum bronşita cronică, disfuncţii ale tranzitului intestinal, colita ulceroasă şi chiar boala Crohn.

Se indică consumarea alimentelor care să fortifice splina, precum pătrunjelul, ridichiile, orzul verde, usturoiul, algele.

Nu se indică consumarea de tablete cu vitamine, deoarece de multe ori acestea sunt eliminate prin scaun.

Pe când, alimentele vii sunt mai uşor de asimilat de organism.

Spre exemplu, orzul verde conţine SOD (SuperOxid-Dismutază), o enzimă antioxidantă care elimină radiaţiile din celule şi o serie de substanţe toxice, acţionând direct asupra splinei şi ficatului.

Sfatul cel mai bun este să folosiţi alimente vii, nepreparate termic, dacă doriţi să vă întăriţi organismul şi implicit sistemul imunitar.

Alimente pentru splină: Alimente permise

Pește gras – o sursă de taurină și acizi grași.

Nuci, rodie, miere pentru a spori functia splinei.

Varza, care conține acid folic, sfecla.

Toate citrice, care conțin vitamina C, contribuie la o mai bună absorbție a fierului.

Mere și suc de mere, suc de afine, avocado.

Alimente pentru splină: Alimente interzise

  • vițel
  • bulion gras
  • carne grasă
  • pește prăjit
  • alimente picante
  • făină
  • carne și murături
  • ciuperci
  • legume și fructe acide
  • grăsimi
  • cafea
  • înghețată

Alimente pentru splină: Recomandări

Mişcarea îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi stimulează producerea acestuia.

Cel puţin 30 de minute zilnic este indicat să mergeţi pe jos în ritm rapid sau să vă plimbaţi cu bicicleta.

Relaxarea este foarte importantă pentru inimă, pentru că efortul fizic sau intelectual şi mişcarea permanentă presupun un consum mare de sânge.

Atunci când anumite funcţii ale organismului sunt perturbate, când se observă o lipsă de energie şi de sânge în organism, se impune un tratament pe bază de plante.

În caz de supărare, stres emoţional, funcţia ficatului este perturbată, iar sângele are de suferit.

Pentru menţinerea calităţii sângelui şi păstrarea energiei, e nevoie de o stare psihică şi emoţională foarte bună, fără supărări şi stres.

Cuvinte cheie