Ce este terapia prin râs și la ce ajută?

Ce este terapia prin râs și la ce ajută?

Indiferent de cât de grea ar fi viaţa, psihologii ne recomandă să ne bucurăm de orice lucru bun din jur și să râdem de câte ori avem ocazia. Nu ne costă nimic dar ne oferă atât de mult.

Inițiativa de a sărbători o zi dedicată exclusiv râsului îi aparține indianului Madan Kataria, fondatorul mișcării ”Laughter Yoga” (Hasyayoga), adică terapia prin râs, el fiind și autorul cărții ”Laugh For No Reason” (2002) (Râzi fără motiv). Efectele acestei terapii sunt cât se poate de serioase și importante, conform www.laughteryoga.ro.

Primul club de terapie prin râs a fost înființat de Madan Kataria în anul 1995, într-un parc din Mumbai, numărând șase persoane. În prezent, sunt peste 6.000 de Cluburi de Râs în peste 100 de țări din lume. Râsul este foarte sănătos, și contrar a ce se spune, nu îngrașă! Motive pentru a zâmbi și a fi fericit trebuie găsite zilnic.

Sunt nenumărate motive pe care le precizează specialiștii, pentru care trebuie să ai parte de porții copioase de râs:

Un râs sănătos te poate ajuta la diminuarea presiunii arteriale.

Stresul va fi de domeniul trecutului, iar buna dispoziție va crește la cote nebănuite. Înconjoară-te de oameni amuzanți și deschiși.

Nu doar că te binedispui, dar îți lucrezi și mușchii abdomenului. Râzi cu poftă iar mușchii stomacului se vor întinde și se vor contracta, pentru un abdomen lucrat ca la sală!

Fericirea se trăiește la cote maxime atunci când râzi, iar inima ta îți va mulțumi. Râsul funcționează ca un exercițiu cardio și e benefic atunci când nu ai prea mult timp pentru sală.

Trebuie să îți reamintim că râsul eliberează endorfine. Ele sunt direct răspunzătoare pentru starea ta de bine.

Nu doar starea ta de bine va fi influențată de râs, ci și cea a partenerului. Relația va funcționa mai bine atunci când ambii parteneri sunt fericiți.

Cuvinte cheie