Ce intelegem prin natural

Produsele cosmetice conventionale – usor de folosit, parfumate, cu termene de valabilitate mari, avantaje ce vin “la pachet” cu folosirea conservantilor, colorantilor si a altor substante sintetice.

Pielea, cel mai mare organ al corpului omenesc, absoarbe o foarte mare parte din produsul cosmetic aplicat.Traim intr-o epoca in care suntem responsabili pentru siguranta noastra. Citind cu atentie etichetele produselor, putem opri ingredientele toxice sa intre in corpul noastru. Un produs cosmetic natural inseamna un produs realizat nu cu, ci din ingrediente naturale si metode simple de preparare.

Produsele  de ingrijire personala  ar trebui sa contina numai ingrediente 100% naturale. Plantele sunt printre cele mai bogate surse de sanatate ale naturii, oferindu-ne vitamine, minerale, antioxidanti etc.  De la ele avem uleiurile si unturile vegetale, uleiurile esentiale (care preiau minunatele arome ale plantelor), florile, frunzele sau extractele. Sunt folosite toate aceste adevarate surse de sanatate in produsele naturale, fara alte adaosuri sau modificari ale starii lor naturale tocmai pentru a nu le afecta calitatea si proprietatile atat de benefice.

Ca ingrediente de origine animala, singurele folosite ar fi  de recomandat sa fie cele apicole, pentru ca extraordinarele lor proprietati sunt de neinlocuit ( ne referim la propolisul vindecator, la mierea bogata in vitamine, minerale, cu rol antiinfectios la polenul tonic si hranitor  sau la ceara ce proprietati antiinflamatorii si emoliente). Putem fi mandri ca in Romania exista producatori  renumiti, ce folosesc  doar ingrediente naturale, autohtone.

Avem convingerea  ca natura ne ofera tot ceea ce avem nevoie pentru a ne pastra frumusetea, tinereatea si sanatatea pielii.

 

                       

Cuvinte cheie