Ce proprietati trebuie sa aiba, de fapt, un produs bio

Vedem din ce in ce mai multe standuri prin magazine care se lauda ca ofera produse bio.

Ies de obicei in evidenta prin faptul ca scrie mare, de obicei de culoare verde BIO. In cea mai mare parte a timpului, aceste produse sunt ignorate de majoritatea clientilor.

Oare de ce? in primul rand nu prezinta vreun interes si in al doilea rand preturile sunt mult mai mari fata de produsele obisnuite. Dar v-ati intrebat vreodata ce inseamna de fapt produsele BIO si care e diferenta intre acestea si celelalte?

 

Produsele BIO sunt produse complet naturale, care nu au fost injectate cu nicio substanta chimica.

Ba mai mult, astfel de produse au fost crescute si in soluri curate, pe care s-a folosit doar ingrasamant natural si care nu au fost stropite cu pesticide sau tot felul de alte substante chimice. Pe scurt spus, produsele BIO sunt produse complet naturale si au un termen de viata mult mai scazut, ca urmare a preturilor putin mai ridicate.

Multi dintre voi ar putea spune acum ca: decat sa dea atat de multi bani pe un produs BIO in magazin, ar putea merge in piata sa-si cumpere produse la fel de sanatoase si de acolo si mult mai ieftine. Adevarul este ca nici macar jumatate din produsele comercializate in piata nu sunt BIO.

Pentru a avea denumriea aceasta de produs BIO, un produs trebuie sa treaca printr-o serie de teste si apoi sa primeasca dreptul de a utiliza acest nume. Doamnele din piata nu vand produse BIO intrucat acelea nu sunt testate. Daca e sa o luam pe de alta parte, poate ca intr-adevar, produsele din piata nu sunt injectate cu hormoni de crestere, dar cine ne garanteaza ca solul in care au fost crescute nu a fost tratat in ultimii 5 ani? La tara aceste metode sunt foarte des folosite in agricultura si nu sunt considerate a fi ceva iesit in comun. De aceea majoritatea persoanelor care comercializeaza astfel de produse, au impresia ca sunt complet sanatoase si naturale si le pot numi BIO.

Cel mai bine e sa achizitionati produse BIO din locuri de incredere. Acestea sunt mult mai sanatoase decat toate celelalte. Produsele acestea sunt naturale si nu reprezinta niciun pericol pentru organismul nostru, cu atat mai mult pentru organismul copiilor. La varste fragede cei mici incep usor usor sa se obisnuiasca cu anumite alimente, iar cea mai buna decizie ar fi sa le oferim doar alimente BIO.

Cuvinte cheie