Ce simbolizează și cum încadrezi lumânările în decorul pentru nuntă

Ce simbolizează și cum încadrezi lumânările în decorul pentru nuntă

Candelabrele și lumânările elegante au devenit un aranjament indispensabil al oricărei nunți, indiferent de stilul petrecerii. Există legende care spun că lumânările sunt percepute ca un simbol al triumfului asupra întunericului. Simbolismul acestor elemente de decor este reflectat din punct de vedere religios și tradițional.

Multe cupluri aleg să unească flacăra a două lumânări la cununia lor. Aceste flăcări distincte, care ard concomitent, simbolizează credința, înțelepciunea, unirea și dragostea. Se mai spune că lumânarea are rolul de a lumina viața de familie a noului cuplu format, poate șterge întunericul și  arată doar un drum comun, luminos.

 

În lume este practicată tradiția ca logodnicul și logodnica să ia fiecare câte o lumânare aprinsă de la părinți și ulterior să aprindă împreună o lumânare comună care va sugera că două familii devin un tot întreg.

Lumânările pentru nuntă sunt un must have dacă ții la decorul nunții tale. Aceste elemente pot fi combinate cu aranjamente florale, să fie amplasate în zona candy bar sau în mijlocul mesei pentru oaspeți. Cert este că nu veți da greș dacă mizați pe lumânări.

Pentru ca această tradiție să fie cât mai unică și intimă, unele cupluri încearcă să o personalizeze prin diferite modalități, doar că trebuie respectate unele reguli de stil.

Dacă doriți să creați aspectul unei seri elegante, plasați candelabre aurii pe mesele musafirilor. Acest tip de aranjament va oferi discreție și romantism.

Agățarea lumânărilor în forme geometrice vor contribui la eleganța evenimentului. Lumânările simple, albe pot adăuga un plus de lumină, dar nu este indicat să exagerați. Paradoxal, dar zonele umbrite sunt binevenite la nunți.

Un sfeșnic de nuanțe aurii și o lumânare de formă conică, nu este niciodată o idee greșită. Combinația poate fi îmbogățite cu ghirlande de plante verzi, pomușoare sau șervețele din material de culoare albă. Aceasta poate fi și o variantă ieftină, dar minimalistă și drăguță de aranjament.

Dacă planificați evenimentul în mijlocul naturii, trebuie să iluminați și exteriorul localului sau a cortului. Vă sugerăm să improvizați singuri niște lustre din vase de sticlă cu o lumânare în interior.

Alegerea unor candelabre lungi oferă o tentă vintage, mai ales dacă optați pentru o locație istorică.  Dacă alegeți să sărbătoriți într-un castel vechi, aceste lumânări vor fi decizia perfectă.

Pentru candy bar joacă-te cu diferite recipiente, din materiale diverse, pentru a crea o imagine modernă, dar și minimalistă în același timp. De asemenea, este indicat să experimentați și cu dimensiunile sau culorile lumânărilor. Combinați lumânări scurte cu cele lungi sau cele albe cu cele de culoare neagră. Totuși, la capitolul culoare încercați să țineți cont și de cercul cromatic, pentru a nu eșua.

Lumânările fac parte din decor, dar sunt și o necesitate. Amplasați-le în zonele asupra cărora doriți să atrageți atenția pe timpul nopții, de exemplu, scările. Dacă locația pe care ați ales-o dispune de un șemineu, atunci puteți fi siguri că acesta este locul ideal pentru lumânări.

Lanternele, de asemenea, pot fi o alternativă a lumânărilor. Flacăra și suportul de culoare închisă a lanternei vor oferi o imagine plăcută vizual.

Cuvinte cheie