Cele mai cunoscute efecte curative ale ciupercii Chaga

Ai auzit vreodată de ciuperca Chaga? Cea care este considerată o adevară minune pe care  natura ne-o pune la dispoziție pentru a ne regăsi sănătatea pierdută! Dacă răspunsul este negativ, nu trebuie să îți faci probleme, pentru că mulți oameni au răspuns la el. Cu toate acestea, beneficiile acesteia pentru sănătate nu sunt unele peste care poți trece cu ușurință, și de aceea am decis să îți venim în ajutor cu câteva informații esențiale. La final, vei ajunge la concluzia că și tu poți profita din plin de acestea.

 

Ciuperca de mesteacăn

 

Ciuperca Chaga crește pe copacii de mesteacăn, în zonele cu climă rece. Atunci când o vezi prima oară, nimic nu te duce cu gândul că ai de a face cu una dintre cele mai benefice plante pentru organismul uman. De fapt, ca să fim sinceri, nici nu seaman prea mult cu ceea ce știm noi despre o ciupercă. Aspectul ei amintește mai mult de o bucată de piatră, fiind și foarte dură. Forma ei este una neregulată, având diametrul cuprins între 5 – 40 de cm, iar grosimea ajunge chiar și la 15 cm.

Culoarea întunecată a acestei ciuperci este data de concentrația ridicată de melanină, despre care știi deja că este vorba de pigmentul care dă culoare pielii noastre.

 

Înlocuitor al cafelei, secretul tinereții veșnice

 

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au observat că această ciupercă este extrem de benefică pentru sănătate. Pentru a avea parte de efectele ei pozitive, se prepara sub formă de infuzie. Chiar și în prezent, în medicina tradițională chinezească este recomandată celor care vor să țină la distanță cât mai mult semnele îmbătrânirii premature. De asemenea, în Siberia, oamenii o consumau și încă o mai fac pentru faptul că este un bun înlocuitor al ceaiului negru sau cafelei. În prezent, popularitatea ciupercii Chaga este la cote ridicate în Occident, fiind recomandată celor care sunt preocupați de un stil de viață sănătos.

 

Efecte benefice

 

După cum aminteam ceva mai sus, există numeroase beneficii pentru sănătate pe care Chaga le are. Pe cele mai importante dintre ele ți le vom prezenta și noi, pe scurt, în rândurile de mai jos.

 

Indicată în cazurile de cancer

 

Una dintre cele mai cumplite afecțiuni ale omenirii, pentru care încă nu s-a descoperit un tratament general valabil este și cancerul. Cu toate acestea însă, există și numeroase plante cu puternic efect antitumoral, iar Chaga se numără printre ele. Chiar și în cazul în care cancerul deja și-a făcut simțită prezența în viața ta sau a cuiva drag ție, această ciupercă se dovedește a fi eficientă, pentru că stopează creșterea tumorilor, și nici metastazele nu se pot dezvolta tot grație efectului său pozitiv. Ciuperca Chaga conține cele mai puternice substanțe cu efect antioxidant, așa că ai mare nevoie de ea dacă vrei să închei lupta împotriva cancerului din postura învingătorului.

 

Un sistem imunitar puternic

 

Stilul de viață de-a dreptul haotic, abuzul de anumite medicamente, lipsa mișcării și nu numai fac ca sistemul nostru imunitar să nu mai fie atât de puternic, ceea ce înseamnă că suntem mult mai predispuși să avem de suferit din cauza multor afecțiuni, unele dintre ele chiar grave. Pentru fortifierea sistemului imunitar, Chaga este una dintre remediile naturale cele mai eficiente. Și, pentru că tot am amintit ceva mai sus de efectele sale antitumorale, nu putem să nu adăugăm pe listă și faptul că aceeași ciupercă este responsabilă și de reducerea în intensitate a efectelor negative pe care le are chimioterapia.

 

Efect calmant

 

Te confrunți frecvent cu stări de iritare, stresul a devenit de-a dreptul insuportabil? Există unele studii care au scos în evidență că tot ciuperca Chaga este una dintre soluțiile la aceste probleme delicate. Ai putea să încerci și tu, renunțând la ceaiul negru sau cafeaua de dimineață, și să vezi dacă nu cumva aceasta a fost decizia care ți-a schimbat în sens pozitiv, viața.

 

Indicată în caz de ulcer și gastrită

 

Indiferent care au fost cauzele care au dus la diagnosticul de ulcer sau de gastrită, nu trebuie să lași lucrurile la voia întâmplării. Există unele remedii naturale care îți pot ameliora neplăcerile acestor afecțiuni, iar Chaga se află și e ape această listă.

 

Nu lasă colesterolul ”rău” să își facă de cap

 

Din ce în ce mai multe persoane susțin că au probleme cu nivelul ridicat al colesterolului ”rău”. În afară de regim, mai multă mișcare, evitarea alcoolului și a tutunului, tratamentul indicat de medic, dă o șansă și ciupercii Chaga. S-ar putea să ai parte de o surpriză mai mult decât plăcută.

 

Te scapă de kilogramele în plus

 

Chiar dacă, de regulă, reprezentantele sexului frumos sunt cele care au declarat ”război” kilogramelor în plus, asta nu înseamnă că sunt singurele care trebuie să se preocupe de excesul ponderal. De fapt, după cum spun medicii, obezitatea înseamnă că te vei confrunta cu multe probleme de sănătate, așa că nu mai amâna ziua când vei intra la dietă. Pentru rezultate mai rapide, fără efectul de yo-yo, ciuperca Chaga este răspunsul pe care toată lumea îl așteaptă. Evident, asta nu înseamnă că gata, vei consuma această ciupercă și kilogramele în plus se vor topi ca prin minune. Cert este că grație ei vei avea parte de o accelerare a metabolismului, ceea ce contează enorm.

 

Leac contra psoriazisului?!

 

Există unele opinii, demonstrate însă doar printr-un singur studiu de acest gen, care susțin că tot Chaga se dovedește a fi foarte eficientă în tratarea cazurilor de psoriazis, chiar și cele mai grave. Totuși, pentru că încă nu sunt suficiente cercetări științifice în acest caz, nu putem afirma cu certitudine că avem de a face cu un remediu sigur.

 

Precauții în administrare

 

Pentru a avea parte de efectele pozitive ale ciupercii, indiferent care este afecțiunea pe care vrei să o tratezi, poți apela la magazinele naturiste sau comandarea ei de pe Internet, la prețuri convenabile.

Cu toate acestea, se recomandă să ceri și sfatul medicului înainte de a începe un astfel de tratament, care este interzis femeilor însărcinate, a celor care alăptează, bolnavilor cronici sau a celor în refacere după anumite intervenții chirurgicale.