Cele mai prost si bine alese reactii la persoanele depresive

Exista lucruri foarte prost alese cand vine vorba sa mangaiem o persoana bolnava de depresie. Fie ca ne alegem gresit cuvintele, fie ca nu stim sa le abordam, se intampla. De asemenea, sunt si lucruri bune, inspirate, pe care le poti spune sau face pentru cei bolnavi, mai ales cand ne pasa atat de mult sa nu cada in extreme.

Cel mai prost alese reactii

Depresia nu e reala. Cea mai stupida reactie a ignorantilor. Depresia este o boala mentala destul de serioasa, care afecteza fiecare plan al vietii cuiva. In plus, daca luam in deradere printr-o astfel de expresie, chiar putem jigni.

Treci peste asta. Adeseori, oamenii cred ca este vorba doar despre un capriciu, un moft. Nu poti trece peste depresie de la o zi la alta. Oamenilor nu le place sa fie deprimati, daca ar putea sa treaca peste boala, ar face-o, nu?

Ai o boala mentala? Inseamna ca innebunesti! Alta replica proasta, care denota multa ignoranta din partea celui care o spune. Bolile mentale sunt la fel ca cele fizice: au simptome, le poti trata si iti poti imbunatati starea. Depresia nu inseamna nebunie.

Stiu cum te simti. Este in regula daca ai suferit de depresie si stii cum se simte persoana din fata ta. Insa daca o zici doar de dragul de a o zice, cand nu ai trecut prin asta, este prostesc si deranjant.

Cu totii avem zile bune si proaste. Depresia este cu mult mai mult decat cateva zile proaste. Este o boala care ameninta si viata cuiva, asa ca ia-o in serios.

Nu esti deprimat, sunt atatia oameni care sunt mai rau ca tine. E ca si cum am spune: nu poti fi fericit, pentru ca sunt atatia oameni mai bine ca tine! Toata lumea are dreptul la fericire, cat si la durere.

Totul e in capul tau/ aminteste-ti ce norocos esti. Si oamenii norocosi se pot simti nefericiti.

Gandeste pozitiv. Si cei mai veseli oameni din lume pot fi victimele depresiei pentru ca este o  boala.

 

Cel mai bine alese reactii

Te iubesc. Oamenii care au depresii sunt aceia care nu se iubesc pe ei insisi, de aceea le vine greu sa creada ca altii ii pot iubi. Asa ca daca iubesti pe cineva care sufera de depresie, aceste cuvinte pot face minuni.

Sunt aici pentru tine. De asta au nevoie oamenii in depresie – de sprijin!

E ceva ce pot face sa te simti mai bine? Si asta ajuta, pentru ca denota tot ideea de sprijin.

Vrei sa vorbesti despre asta? Capacitatea de a asculta este incredibila, dar nu ii forta sa vorbeasca, daca nu simt nevoia.

Nu prea inteleg prin ce treci, dar sunt aici sa te sustin orice ar fi.

Imi pare rau ca suferi. Sentimentele de caldura si compasiune arata ca esti de partea lor.

Am suferit si eu de depresie. Desigur, doar in cazul in care chiar ai trecut prin asta. Ajuta foarte mult pe cel bolnav sa realizeze ca nu sunt singuri pe lume.

Cred ca e foarte greu pentru tine, dar vei trece peste asta. Un mesaj pozitiv aduce speranta!

Vrei sa facem ceva impreuna, sa te mai relaxezi? Incearca sa ii convingi sa ia parte la activitati vesele.

Sursa: Huffington Post

Cuvinte cheie