Chakrele de lumina ale Terrei

Chakrele de lumina ale Terrei

Chakrele Pamantului sunt perfect aliniate cu propriile noastre chakre. Odata ce Pamantul se trezeste, la fel se intampla si cu noi. La fel cum energia noastra se ridica de la chakra cea mai de jos, numita Muladhara Chakra pana la chakra suprema, Sahasrara Chakra, astfel incat sa devenim “iluminati” – la fel si Pamantul participa la acest proces de trezire. Desi aceste vortexuri de energie s-au schimbat in timp, in functie de ciclurile planetare, acestea sunt, in general considerate a fi in urmatoarele locuri:

1) Primul spirit de lumina (Chakra Muladhara Chakra) – se afla in Muntele Shasta din California.

2) Al Doilea spirit de lumina (Chakra Swadhisthana Chakra) – se afla in Lacul Titicaca din Peru.

3) Al treilea spirit de lumina (Chakra (Manipura Chakra) – se afla in Muntele de granit rosu Uluru (sau Ayers Rock) din Australia.

4) Al patrulea spirit de lumina (Chakra (Anahata Chakra) – localizata in Marea Britanie in asezarile Glastonbury, Somerset si Shaftesbury, acolo unde s-ar afla Sfantul Graal.

5) Al cincelea spirit de lumina (Chakra (Vishuddha Chakra) – se afla in apropiere de Muntele Sinai, muntele sacru al evreilor.

6) Al saselea spirit de lumina (Ajna Chakra) – se afla undeva in Muntii Carpati, majoritatea cred ca Masivul Bucegi

7) Al saptelea spirit de lumina (Chakra (Sahasrara Chakra) – se afla localizata in Muntele Kailash din Tibet.


Al treilea spirit de lumina al Terrei –  Manipura Chakra, se afla in Muntele de granit rosu Uluru (sau Ayers Rock) din Australia.

 

Manipura Chakra stapaneste organele responsabile cu asimilarea alimentelor (sistem digestiv, ficat, vezica biliara). Controleaza producerea si inmagazinarea alimentelor, activitatea energiei biochimice si metabolismului. Aceasta chakra are o actiune importanta in relatiile interpersonale ale unui subiect fata de lume, posesiuni, castig. Produce ambitie si iluminare spirituala. Este chakra misticismului si cand este echilibrata produce seninatate si calm. De aici provine puterea si capacitatea de a domina, energiile care sustin legaturile dintre om si cunoasterea spirituala.

Pentru aborigenii din Australia, Muntele de granit rosu Uluru este piatra cea mai veche din lume, este “cordonul ombilical” al planetei, asa cum este pentru noi plexul solar ce este este guvernat de Manipura Chakra.

Legendele locului amintesc cum triburile dispareau unul cate unul. Desertul era un loc in care era greu sa traiesti. Soarele isi facea aparitia de dupa nori si usca totul in calea lui. Populatia din zona aducea neincetat ofrande Zeitei Ploii, pana cand aceasta s-a induplecat. Ea le-a spus oamenilor ca va crea un lac imens pe care soarele nu il va putea vedea. Dupa toate acestea, in mijlocul desertului a aparut o stanca uriasa. Triburile nu stiau ce sa creada. In curand si-au dat insa seama ca Uluru n-a mai suferit din cauza secetei, apa fiind pastrata in adancurile nisipurilor sau la radacinile tufisurilor ce cresteau in zona. Intr-un fel, Uluru era un lac intors pe dos.

Cuvinte cheie