Cum putem să eliminăm gândurile negative? Știm deja că atragem ceea ce gândim. Îngrijorarea, teama sau gândirea negativă permit minții să se concentreze asupra lucrurilor pe care nu le doriți în viața dumneavoastră.
Antrenați-vă mintea să gândească ceea ce vă doriți în viață și să evitați gândurile negative care vă „mănâncă” energia. De aceea frica și deznădejdea trebuie evitate.
Primul pas în eliminarea gândurilor negative este să recunoaștem importanța eliminării acestora, iar al doilea este să fim conștienți de ele atunci când se întâmplă. Nu le putem evita în totalitate, dar atunci când persistă trebuie să le conștientizăm și să le eliminăm. Gândurile se scufundă și rămân acolo până când luați măsuri pentru a scăpa de ele!
Schimbați gândul negativ cu unul pozitiv. Dacă sunteți îngrijorați asupra unui lucru care ar putea merge prost, gândiți-vă la ceea ce ar putea merge bine. Un gând nu are altă putere decât ceea ce ii permiteți.
Gândurile negative câștigă impuls atunci când le gândiți mereu. Cheia este să evitați aceste gânduri înainte ca ele să devină înrădăcinate. Cu practica veți observa imediat când gândiți negativ, și apoi puteți lua măsuri corespunzătoare.
Uneori, gândirea negativă apare datorită emoțiilor și problemelor nerezolvate. Nu e bine să țineți lucrurile doar pentru dumneavoastră! Dacă aveți ceva ce trebuie abordat, vorbiți cu cineva. A pune gândurile în cuvinte este o formă de eliberare. Eliberați-vă de ele!
Un minut de relaxare este de multe ori tot ce aveți nevoie. Este un fel de meditație – goliți-vă mintea. Odată ce este goală, umpleți-o cu ceva pozitiv.
Câteodată gândirea negativă este rezultatul unei perspective slabe. Aruncați o privire la punctul de vedere pe care îl luați asupra lucrurilor care se petrec în jurul vostru. De exemplu, în loc de a gândi: „Mă aflu într-o perioadă dificilă și am probleme” spuneți „mă confrunt cu unele provocări, dar lucrez pentru a găsi soluții„.
În mod esențial spuneți același lucru, cu excepția faptului ca al doilea mod are o rotire mai pozitivă. Dar aceasta schimbare mică aduce o mare diferență gândurilor tale.
Deoarece gândurile apar în minte, este ușor să presupunem că acolo se formează. Ei bine, asta e doar parțial adevărat. Uneori gândurile noastre sunt un produs al mediului nostru. De exemplu, dacă te-ai înconjura de oameni negativi probabil ai începe să gândești la rândul tău negativ.
Faceți o plimbare singur(ă), departe de atmosfera obișnuită. Timpul petrecut distanțându-vă de aceste influențe vă poate aduce o mare pace a mintii.
Începeți să enumerați toate lucrurile bune din viața voastră, pentru care sunteți recunoscători. Uneori, în agitația zilnică, ne pierdem concentrarea asupra tuturor faptelor bune din viața noastră.
Concentrați-vă asupra lucrurilor bune, indiferent cât de mici par sa fie. Nu mai luați nimic de la sine, lucrurile bune în viață, uneori, sunt chiar în fața noastră și încă nu le vedem.