Cum să eliberezi mintea

Cum să eliberezi mintea

Lucrurile la care te gândești determină calitatea minții tale. – Marcus Aurelius

 

Cei mai mulți dintre noi am dori să ne putem folosi mintea în acest mod. Și, uneori, putem. Ceea ce pare a fi un simplu act de a rămâne prezent, în realitate, este o provocare pentru mulți.

Deci, ce faci atunci când nu reușești să obții acel control, adesea evaziv, asupra a ceea ce gândești?

 

De unde provin centrarea și claritatea?

 

În această postare ne vom ocupa de două lucruri: sfaturi și ponturi pentru a-ți elibera mintea ori de câte ori ai nevoie. Fie într-o sesiune de meditație acasă, fie într-o ședință critică la serviciu sau blocat în trafic, ne vom scufunda într-o abordare multifuncțională a clarității mentale și a prezenței.

 

De ce este atât de important să poți să-ți limpezești mintea?

 

O minte clară este o minte puternică. Cu o gândire mai clară, mai concentrată și mai centrată, nu se termină beneficiile pentru sănătate și bunăstare pe care le puteți obține lucrând la faimoasa prezență. Iată doar câteva dintre beneficiile pe care le puteți aștepta cu nerăbdare:

  • Creativitate și flux sporit
  • Îmbunătățirea atenției
  • O atitudine degajată care îi va atrage pe ceilalți
  • Mai multă energie
  • Claritate în perioadele de stres
  • O mai bună învățare
  • O memorie îmbunătățită
  • Un control mai bun asupra gândurilor și sentimentelor negative
  • Un timp mai ușor de a face față situațiilor și emoțiilor dificile
  • Mai multă prezență în momentele importante
  • O viață mai plăcută și mai plină de satisfacții în general

 

Te simți încețoșat? Ce este ceața cerebrală?

Ceața cerebrală se referă la acea senzație de „ceață” în cap care apare adesea din cauza lipsei de somn sau a lipsei de energie.

Dacă aveți ceață cerebrală, este posibil să simțiți că nu vă puteți concentra sau gândi clar. Poate fi dificil să vă concentrați asupra unei singure sarcini sau a unui singur subiect. Sau, vă puteți simți somnoros și, în general, epuizat. În aceste cazuri, atâta timp cât nu aveți alte simptome, puteți încerca următoarele sfaturi pentru a vă recăpăta claritatea mentală și pentru a valorifica o minte mai clară.

Notă: Ocazional, simptomul de ceață cerebrală poate fi asociat cu o afecțiune medicală mai gravă. Discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră dacă sunteți îngrijorat de ceața cerebrală sau de orice alte semne sau simptome care vă deranjează.

 

Sfaturi rapide pentru combaterea ceții cerebrale

 

Dacă te-ai confruntat cu ceață cerebrală sau ai senzația că ai mintea împrăștiată, încearcă aceste sfaturi rapide pentru a te reorienta instantaneu.

 

1. Mănâncă o gustare sănătoasă.

Dacă nu ați mâncat de câteva ore, este posibil ca nivelul scăzut de zahăr din sânge să fie cauza ceții cerebrale cu care vă confruntați. Încearcă să mănânci ceva sănătos, cum ar fi unt de arahide și un măr sau câteva batoane de morcovi și niște humus.

 

2. Trageți un pui de somn de putere.

Adesea, ceața cerebrală poate fi rezultatul faptului că nu dormi suficient. Un pui de somn scurt de 20 de minute poate fi suficient pentru a vă reîncărca energia, pentru a reduce stresul și pentru a vă recăpăta luciditatea pentru a vă continua ziua.

 

3. Ieșiți afară.

Uneori, atunci când stăm mult timp în casă, creierul nostru are nevoie de o doză de aer proaspăt pentru a se revigora. Mergeți la o plimbare rapidă sau stați în aer liber pentru câteva minute și inspirați adânc câteva guri de aer. Creierul nostru primește energie de la lumina soarelui și de la accesul la aer curat, așa că a fi în aer liber cât de mult îți permite situația este crucial pentru claritatea mentală. Dacă ai acces la natură, chiar mai bine.

 

4. Beți puțină apă.

Deshidratarea este unul dintre principalele motive pentru care ne simțim încețoșați și ne-concentrați în timpul zilei. Majoritatea experților sugerează 3,7 litri de lichide zilnic pentru bărbați și aproximativ 2,7 litri de lichide pentru femei pentru a menține un nivel optim de hidratare. Purtați o sticlă de apă reîncărcabilă sau descărcați o aplicație care urmărește câtă apă beți pe parcursul zilei, dacă aveți nevoie de o responsabilitate suplimentară.

 

5. Introduceți exerciții fizice regulate: o alergare lungă, o sesiune sau un curs de yoga

Atunci când participați la o activitate fizică, corpul dumneavoastră eliberează în mod natural endorfine care declanșează senzații pozitive în corp și în minte. Împreună cu eliberarea de endorfine, creșterea fluxului sanguin va ajuta la combaterea senzației de ceață și amețeală. Fie că este vorba de o alergare, o clasă de dans sau ceva mai calm, cum ar fi yoga sau pilates, orice mișcare va avea ca rezultat doar beneficii pentru sănătate.

Cuvinte cheie