Cum să folosești uleiul de măsline în rutina de îngrijire pentru frumusețe

Cum să folosești uleiul de măsline în rutina de îngrijire pentru frumusețe

Uleiul de masline este mai mult decât un superaliment, fiind apreciat apreciat de specialiști pentru beneficiile sale incredibile asupra sănătății și frumuseții.
Ulei de măsline. FOTO Shutterstock
Ulei de măsline. FOTO Shutterstock

Uleiul de măsline este bogat în de vitaminele E, A, D, K, antioxidanți, dar și squalen – o hidrocarbură saturată care se găsește în mod natural în piele, ce funcționează ca un extraordinar hidratant, ceea ce conferă o serie de efecte benefice pielii și părului potrivit catena.ro

Este folosit pentru hidratarea pielii și părului încă din timpurile biblice și este ușor de înțeles de ce a devenit un ingredient atât de popular pentru frumusețe.

Astăzi este unul dintre cele mai versatile elemente pe care le poți folosi în rutina de înfrumusețare, iar beneficiile sale se extind dincolo de simpla condiționare și hidratare a pielii.

Grație proprietăților sale antiinflamatorii și antimicrobiene, poate îmbunățăți inclusiv sănătatea pielii, pe lângă efectul asupra aspectului (făcând-o mai moale, mai netedă).

Iată câteva moduri în care poți folosi ulei de măsline pentru a îmbunătăți pielea, părul și alte aspecte ce țin de frumusețe.

Efect extra hidratant

Când spunem ulei de măsline, spunem Vitamina E, notează sursa citată.

Vitamina E funcționează ca un antioxidant în uleiul de măsline, protejând pielea de factorii externi nocivi, cum ar fi razele solare și poluanții aerului. Textura ușoară a cremelor hidratante pe baza de ulei de măsline este nelipicioasă, se potrivește tuturor tipurilor de piele și are un efect de lungă durată.

Puternic emolient

Uleiul de măsline, ca și alte uleiuri vegetale, pătrunde în straturile superioare ale pielii. Studiile arată că, utilizat local, uleiul de măsline poate ajuta la catifelarea pielii și la îmbunătățirea texturii acesteia.

Demachiat natural

Demachiantele pe bază de ulei de măsline sunt extrem de eficiente, pentru că măslinele funcționează foarte bine în a îndepărta celulele moarte ale pielii, fără a dăuna. Ajută, totodată, la catifelarea pielii sensibile din zona ochilor.

Uleiul de măsline poate fi folosit și la curățarea pensulelor de machiaj (două părți de săpun și o parte de ulei de măsline).

Tratament pentru acnee

Crema pe baza de ulei de măsline reduce bacteriile și ajută la vindecarea acneei. Mai mult,, acționează ca un adevărat scut în fața mai multor boli ale pielii.

Efecte anti-aging

Depozitul de antioxidanți și vitamine din cremele cu ulei de măsline reînnoiește pielea și previne lăsarea acesteia prin întârzierea îmbătrânirii. În plus, face pielea să arate tânără, tonifiata și frumoasă.

Ulei de măsline pentru un par sănătos!

Tot grație conținutului bogat în vitamina E, uleiul de măsline funcționează ca un ingredient magic în întărirea foliculilor de par și combate căderea părului.

Masarea scalpului cu ulei de măsline reduce iritația scalpului. Poate diminua mătreața, lăsând în urmă un par perfect hidratat, dă un luciu sănătos și rezolvă și problema vârfurilor despicate.

Produsele pe bază de ulei de măsline pot fi utile în rutina de îngrijire a părului, chiar și în cazul persoanelor cu fire fragile.

Unele studii arată că tratarea părului cu ulei de măsline face ca podoaba capilară să fie mai rezistentă, fără tendințe de rupere. În plus părul va fi mai ușor de descurcat.

În cazul unui par intens coafat, utilizarea constantă a produselor pe baza de ulei de măsline ajută la prevenirea deteriorării ulterioare și la restabilirea aspectului sănătos.

Cuvinte cheie