Cura cu apa si suc de lamaie

Apa cu suc de lamaie este un foarte bun detoxifiant pentru organism. Continutul sau bogat in vitamina C este un puternic antioxidant ce are rolul de a lupta impotriva radicalilor liberi si in felul acesta, de a lupta impotriva racelilor si a gripei. Avand in vedere ca o mare parte din organismul nostru e alcatuit din apa (70%), apa cu lamaie se asimileaza extrem de usor impregnand intregul nostru mediu intern si astfel regenerandu-l, purificandu-l si stimuland metabolismul. Daca hidratarea este insuficienta sau daca apa lipseste din organism, poate provoca dureri de cap, constipatie, uscarea si imbatranirea premature a pielii si poate creste chiar riscul atacurilor de inima si al cancerului la nivelul vezicii urinare. Cand apa este suficienta, ea mentine constanta temperatura organismului, protejeaza maduva spinarii si articulatiile si mentine sanatatea rinichilor, este absolut necesara in procesele de digestie si absorbtie, in procesul circulator si in cel de excretie. Deci putem concluziona ca daca reusim sa ne formam un obicei bun, in a bea constant apa cu lamaie, putem beneficia de o sanatate perfecta.

Apa cu lamaie este un energizant natural extrem de eficient si ieftin, hidratand, revitalizand si oxigenand organismul. In cartea sa “Biological Ionization in Human Nutrition” A. F. Beddoe spune despre beneficiile apei cu lamaie:

Apa cu lamaie poate fi consumata de toate persoanele care o pot tolera. Daca nu exista alergie la lamaie (putine sunt persoanele care au alergie la lamaie!) si nici nu exista ulcere adulte, atunci toti adultii si majoritatea copiilor ar trebui sa consume apa cu lamaie. Iata de ce:
– lamaia functioneaza ca un agent natural de intarire a enzimelor ficatului atunci cand acestea sunt scazute
– ficatul produce din sucul de lamaie proaspat mai multe enzime decat ar produce din orice alt aliment
– lamaia ajuta la oxigenarea organismului si in metabolismul calciului deoarece regleaza nivelul de cardohidrati din sange care afecteaza nivelul de oxigen din sange.”
Pentru aceasta este recomandat ca dimineata pe stomacul gol sa bem sucul de la o lamaie sau de la o jumatate de lamaie, dizolvat intr-un pahar cu apa. In felul acesta incepem o noua zi cu un alt tonus, mult mai plin de voiosie, energizati si plini de viata si putem fi siguri ca eventuala celulita sau kilogramele in plus de pe abdomen, nu vor mai exista.
O alta varianta a curei cu apa cu lamaie este sa dizolvam sucul unei lamai in 2 l de apa si sa bem apa cu lamaie pe parcursul intregii zile. Iar alta varianta este sa bem apa cu lamaie in 2 reprize, dimineata si seara. De asemenea putem avea in vedere ca si numai 2–3 picaturi de lamaie in 2 l de apa, o purifica.

Cura cu lămâie de 16 zile

Aceasta dieta ne ajuta nu numai sa scadem in greutate, ci si sa realizam un proces de detoxifiere a organismului si de ce nu, sa punem bazele unui stil de viata sanatos, pentru ca numai asa ne putem pastra o silueta de invidiat, o forma fizica excelenta si, nu in ultimul rand, sanatatea. Sucul de lamaie ajuta la eliminarea celulitei prin intensificarea arderilor lipidice si cresterea tonusului vascular.
Cura cu lamai de 16 zile consta in consumul sucului de la o lamaie in prima zi, sucul de la 2 lamai in a 2-a zi, consumul sucului de la 3 lamai in a 3-a zi si tot asa pana ajungem in a 7-a zi sa consumam sucul de la 7 lamai. Se face pauza 2 zile, iar apoi se incepe cu sucul de la 7 lamai in prima zi, de la 6 lamai in a 2-a zi si tot asa in sens invers pana cand ajungem sa consumam sucul de la o lamaie in cea de a 7-a zi, care este de fapt a 16-a zi a curei. Sucul lamailor poate fi consumat cu apa sau in combinatie cu ceai. Este important sa fie ingerata o cantitate mare de apa sau ceai 2–3 l pe zi.
cura cu lamaie si miere.jpg

Un studiu american a demonstrat ca adaugarea sucului de lamaie in ceaiul verde, imbunatateste cu 80% efectele catecinei (principalul antioxidant din ceai). Catecina, ajutata de lamaie, isi realizeaza efectul prin neutralizarea radicalilor liberi, scazand astfel stresul oxidativ. Atentie insa, persoanele cu afectiuni gastrice nu pot urma o astfel de cura.

Cuvinte cheie