Human beings -16 noiembrie, Ziua Internaţională a Toleranţei Manifesta astazi, in mod constient, mai multa toleranta

“Ori de cate ori devii anxios sau stresat, un scop exterior a preluat comanda si ai pierdut din vedere scopul interior. Ai uitat ca starea ta de constiinta este pe primul loc, orice altceva este secundar ” Eckhart Tolle

Din ce stare vorbesti? Din ce stare asculti? Din ce stare privesti ? Din ce stare primesti? Din ce stare actionezi?

  Starea are legatura cu fiintarea. De aici, din stare, se desfac toate cele ce insotesc si definesc existenta noastra ca fiinte umane.

”Human beings, not human doings.”

16 noiembrie este  Ziua Internaţională a Toleranţei

Toleranţa şi intoleranţa sunt în toate faptele noastre de viaţă. De la jocul din grădiniţe până la jocul marilor puteri, şi există la orice nivel: în familie, între grupuri, comunităţi, popoare sau religii. Este premiza păcii şi a dezvoltării sustenabile. In Ziua Internţională a Toleranţei, opinia publică este mobilizată în favoarea educaţiei pentru toleranţă.  Toleranţa nu înseamnă indulgenţă sau indiferenţă. Este angajamentul reînnoit zi de zi de a căuta în diversitatea noastră legăturile care unesc umanitatea.

Anul 1995  a fost proclamat de  Adunarea Generală a Naţiunilor Unite ca An Intrernaţional al Toleranţei, iar data de 16 noiembrie ca Zi Internaţională a Toleranţei. Toate ţările membre   au fost invitate să marcheze în fiecare an această zi prin acţiuni de promovare a toleranţei şi păcii, atât în instituţiile de învăţământ şi educaţie cât şi în cadrul publicului larg.

În esenţă, toleranţa înseamnă respectul şi aprecierea diversităţii culturale şi a formelor ei de expresie, a opiniei contrare, a deciziilor altor oameni, grupuri, popoare sau religii.

Să nu uităm că, in relatii, un nivel optim de toleranță este cel ce poate oferi o temelie solidă pentru o relație în care să ne simțim confortabil, să ne simțim acceptați și iubiți.   „Când nu te mai aștepți ca oamenii să fie perfecți, îi poți dori pentru ceea ce sunt” – Donald Miller

Propune-ti sa manifesti ASTAZI, in mod constient, mai multa toleranta.

Iti recomand sa folosesti din terapia florala Bach, ca ajutor, remediul FAG (Beech), care inspira mai multa toleranta. Atat in relatia cu sinele, cat si fata de ceilalti.

Cuvinte cheie