Mediul si taina verde. Implicații în sistemul educațional din România Emisiunea "EDUCAȚIE VERDE"

Emisiunea „EDUCAȚIE VERDE”

Moderatorul Laurențiu Ciornei, președintele fondator al asociației Alianță Pentru Pădure,

l-a avut ca invitat special pe Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, care a adus în discuție argumente solide în favoarea necesității conștientizării, încă din timpul școlii, a efectelor negative provocate de schimbările climatice și degradarea mediului înconjurător.

Vizioneaza emisiunea aici.

În dialog cu Laurențiu Ciornei și Ionuț Sorin Banciu a fost și dr. ec. Paula Munteanu, director executiv al asociației Alianță Pentru Pădure, care a vorbit despre educația de mediu din perspectiva organizațiilor neguvernamentale.

La rubrica ”Taina verde” am aflat de la Ileana Vlăduț, terapeut, care vor fi predicțiile-potrivit zodiacului arboricol-pentru săptămâna următoare.

Cedrul este verdeta perioadei 9-18 februarie. Nu exista cuvantul „imposibil” pentru o persoana care are calitatile de putere si perseverenta ale acestui arbore. Ne asemanam cu arborii si renastem acum cand ne mai desparte doar putin timp de primavara.

Trandafirul este floarea zilei de 9 ale lunii. Ne amplifica empatia si iubirea ce ne uneste sufletele.

Obiceiurile vechi se necesita a fi inlocuite cu unele noi, benefice atat pentru oameni, cat si pentru mediu.

Faceti zilnic, in mod constient si intentionat, cate un gest de respect fata de mediu! Si cea mai mica actiune pozitiva conteaza pentru planeta verde care ne sustine.