Ouă alintate, cu drag ȋncondeiate!

În vremuri altfel, haideţi să aşteptăm Sf. Paşti altfel!  Centrul Holistic Soma vă asteaptă sȃmbătă, 17 aprilie, la atelierul de ouă ȋncondeiate.

Să pătrundem în tainele unui meşteşug străvechi, să încondeiem ouă, ca altădată, cu ceară de albine si chişiţă, să le vopsim apoi, pe gustul nostru. Carciga Viorica, o mare pasionată de tradiţiile poporului român, de frumuseţea vieţii din satele noastre de altădată, urmând ciclurile anotimpurilor şi sărbătorile bisericii, vă va fi ghid. Ce ne spune doamna Viorica despre această activitate, citeste mai jos:

„Cu cât am studiat mai mult vechile obiceiuri, cu atât am admirat mai mult frumuseţea, simplitatea, simbolistica acestora şi m-am simţit fericită să împărtăşesc şi altora din agoniseala mea, gândind că numai aşa vom duce mai departe acest tezaur nepreţuit. Din entuziasm şi drag, am făcut ateliere de confecţionat mărţişoare, de obiecte de împodobit bradul, de stele de Crăciun pentru colind, de încondeiere de ouă în perioada Paştilor, toate acestea în duhul obiceiurilor de altădată, cu materialele de altădată. Sunt fericită că am împărtăşit din bucuria mea copiilor şi adulţilor de pe la noi, dar şi de pe alte meleaguri şi pot spune cu mâna pe inimă ca entuziasmul şi bucuria nu s-au oprit la frontierele noastre.”

La atelierul de încondeiere a ouălor, din mâinile voastre vor răsări nişte creaţii ale minţii şi sufletului vostru, numai bune să decoreze masa pascală sau să fie dăruite! Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Vă aşteptăm cu mic cu mare, mămici, bunici, mătuşi şi chiar tătici, iar copiii, cei care vor duce mai departe tradiţia, vă vor avea aproape, bucuria de a încondeia împreună nu se va şterge vreodată din suflete.

Cuvinte cheie