Pârtiile din România – programe de schi pentru persoanele cu dizabilități. Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, de joi, 26 ianuarie, ora 22:00, l-a avut ca invitat pe Ionuț Stancovici, președintele Asociației Caiac SMile.

Tema emisiunii moderate de Romeo Chiriac este legată de proiectul ”Tabere de schi adaptat”, în cadrul căruia 1000 de persoane cu dizabilități vor schia. Pe pârtiile din România, în această iarnă prin inițiativa Asociației Caiac SMile.

În sezonul de iarnă 2022 – 2023, nu mai puțin de 1000 de persoane cu nevoi speciale din toate categoriile de dizabilități (deficiențe locomotorii, deficiențe de auz, autism, sindrom Down) s-au înscris în proiectul ce a debutat  la Cheile Grădiștei. Ionuț Stancovici, președintele Asociației Caiac SMile și echipa sa, formată din monitori cu dizabilități, asistenți medicali și kinetoterapeuți, au făcut deja progrese impresionante în inițierea pe pârtie a persoanelor cu nevoi speciale:

 

Tabere de schi adaptat, la finalul cărora persoanele cu nevoi speciale învață să schieze independent:

Pe tot parcursul sezonului de schi 2022-2023, în diferite perioade în diverse locații pe pârtiile accesibilizate în sezonul anterior, vor fi organizate opt tabere de șase zile fiecare, în care persoanele cu dizabilități, vor schia alături de membrii asociației. „Vom fi disponibili pe pârtii și pentru alte persoane cu diferite deficiențe, dornice de a învăța să schieze sau să simtă bucuria alunecării pe zăpadă alături de un instructor care îi va plimba în monoschi.

De asemenea, terapeuta Ileana Vlăduț a prezentat Rubrica Alegeri Potrivite.

Saturn, astrul profesor ne invata lectia asumarii in aceste zile. Trecand peste fantezie, putem anticipa si emana viitorul pe care ni-l dorim, experientele prin care vrem sa trecem, anticipand sentimentele frumoase si placute pe care le vom avea.

Literalmente, stiinta a dovedit ca ne putem modifca ADN-ul prin puterea gandurilor, deoarece acestea produc un impuls electromagnetic ce modifica celulele corpului.

Putem visa, imagina si simti cum alunecam pe apa cu caiacul sau cum schiem pe zapada, deoarece mintea nu are limitele corpului fizic!

Vizioneaza emisiunea aici:

 

 

Cuvinte cheie