Pentru un spate sănătos: 6 Exerciții perfecte pentru cei care stau toată ziua la birou!

Dacă petreci cea mai mare parte a zilei, stând în fața calculatorului la birou, atunci ai nevoie să faci aceste exerciții de întindere. Cinci minute de astfel de activități zilnice te vor scuti de durerile de spate și cele articulare. Începe chiar de astăzi!

Aceste exerciții îți vor îmbunătăți starea de bine și te vor ajuta să îți relaxezi mușchii după o zi grea de muncă și să le dezvolți flexibilitatea. De asemenea, practicându-le în mod regulat, îți vei întări sănătatea spatelui, șoldurilor și a genunchilor. Iată șase exerciții simple, pe care trebuie să le îndeplinească toți cei care au un serviciu sedentar!

Exercițiul Nr. 1 

Acest exercițiu întinde în mod eficient mușchii posteriori ai coapselor și este benefic pentru articulația umărului.

Stai drept, picioarele depărtate le nivelul umerilor. Unește mâinile la spate și apleacă trunchiul, astfel încât brațele să fie deasupra capului. Picioarele trebuie să rămână drepte. Relaxează gâtul și brațele. Rămâi în această poziție timp de 30 de secunde, după care întoarce-te la poziția inițială.

Exercițiul Nr. 2

Acest exercițiu de întindere poate fi executat oriunde și este sigur pentru cei, care au probleme de spate.

Stai în picioare, așează un picior în fața celuilalt și apleacă trunchiul spre el. Este important să menții șoldurile drepte, fără a le întoarce spre lateral. Picioarele și spatele trebuie să fie drepte. Rămâi în această poziție timp de 30 de secunde, apoi schimbă piciorul.

Exercițiul Nr. 3

Acest exercițiu întinde bine mușchii gambei și este foarte eficient după o alergare de 10 minute sau mersul în ritm rapid.

Pune călcâiul stâng pe o suprafață mai înaltă. În mod ideal, ar trebui să fie un pic mai jos de șoldurile tale (un scaun sau o bancă). Apleacă trunchiul spre picior și reține-te în această poziție timp de 30 de secunde. Ambele picioare și spatele trebuie să fie drepte. Repetă cu celălalt picior.

Exercițiul Nr. 4

Acest exercițiu de întindere de bază este eficient pentru picioare și spate. Și pentru cei, la care mușchii posteriori ai coapselor nu se întind deloc.

Așează-te la podea. Întinde un picior înainte, iar pe al doilea îndoaie-l, astfel încât călcâiul să se afle pe suprafața interioară a coapsei. Apleacă trunchiul înainte, ținând piciorul întins și spatele drept. Repetă exercițiul cu celălalt picior.

Exercițiul Nr. 5

Acest exercițiu întinde mușchii posteriori ai coapselor, mușchii gambei și partea inferioară a spatelui.

Așează-te la podea, întinde ambele picioare în față și ținele unite. Îndoaie-te, aplecând trunchiul spre picioarele drepte. Poți rotunji un pic spatele. Picioarele trebuie să rămână drepte. Reține-te în această poziție timp de 30 de secunde.

Exercițiul Nr. 6

Acest exercițiu de relaxare încheie complexul nostru de întindere.

Întinde-te pe spate la podea și ridică un picior cât poți de sus, fără să-ți ridici pelvisul. Apucă cu ambele mâini partea inferioară a piciorului și încearcă nu doar să îl ții, dar și să îl tragi spre tine. Reține-te în această poziție timp de 30 de secunde, apoi schimbă piciorul.

Execută aceste 6 exerciții simple în fiecare zi după ziua de muncă pentru a-ți ajuta mușchii să se relaxeze și să se recupereze după stresul static, obținut după aflarea îndelungată într-o singură poziție.

(sursa: eushtiu.com )

Cuvinte cheie