Recomandări ayurveda pentru echilibrarea emoțională

Asteniile, depresia, anxietatea și stresul sunt factori care ne pot copleși atunci când lucrurile ne scapă de sub control. Medicina ayurvedică vine cu soluții simple pentru reechilibrarea emoțională.

Practică 20 de minute de meditație pe zi

Fă-ți timp să meditezi zilnic timp de 20 de minute și nu te abate de la acest obicei niciodată. Vei observa în scurt timp efectele benefice pe care le are meditația practicată cu regularitate.

 

Culcă-te la ora 22 în fiecare seară

Odihna este esențială pentru o sănătate fizică și mintală fără cusur. Dacă rămâi treaz după ora 22, ai tendința de a pofti la diverse alimente și băuturi nesănătoase întrucât Pitta acționează la acea oră. Ciclul de somn  început la ora 22 seara garantează un somn liniștit.

 

Trezește-te odată cu soarele

Niciodată să nu te trezești după răsăritul soarelui. Trezitul în zori previne depresia. Dacă la ora 6:00 dimineața dormi, canalele comunicaționale îți vor fi blocate, iar conexiunea dintre inimă șă minte va fi slăbită.

 

Fă sport în aer liber după ce soarele răsare

Exercițiile fizice sunt esențiale în combaterea depresiei, iar studiile de specialitate confirmă acest lucru. Efortul fizic deblochează emoțiile și reglează secrețiile de hormoni. Răsăritul soarelui contribuie la starea de bine, încărcându-te cu energie pozitivă.

 

Asigură-te că golești intestinele în fiecare dimineață

Constipația cauzează dureri de cap, oboseală și depresie. Dacă suferi de constipație, mănâncă dimineața, la micul dejun, mere coapte, prune și smochine. Bea multă apă pe parcursul zilei și vei reuși să scapi de constipație.

 

Condimentează-ți mâncarea

Condimentele precum piperul negru sunt de ajutor întrucât stimulează medha agni, adică îmbunătățesc modul în care funcționează mintea. Ayurveda folosește condimentele pentru bunăstarea fizică, dar și psihică.

 

Fă masaj ayurvedic zilnic

Masajul îmbunătățește circulația, elimină toxinele din organism, revigorează trupul. Calmează mintea și înlătură gândurile negative. Atingerea este asociată cu emoțiile și chiar și atunci când apelezi la automasaj, echilibrul mental este stabilit.

Cuvinte cheie