„Sănătatea perinatală – o abordare psiho-socio-medicală”. Conferința Internațională ONLINE

„Sănătatea perinatală – o abordare psiho-socio-medicală”. Conferința Internațională ONLINE

În perioada 25-26 septembrie 2020 va avea loc Conferința Internațională ONLINE „Sănătatea perinatală  – o abordare psiho-socio-medicală”.

Conferința își propune să reunească specialiști diverși implicați în domeniul îngrijirii sarcinii, nașterii și perioadei postnatale, pentru a promova o abordare complexă bazată pe dovezi științifice, precum și colaborarea  interdisciplinară în cadrul echipelor care se ocupă de îngrijirea mamei și copilului.

Un obiectiv important al conferinței este de a încuraja, iniția și susține dezvoltarea unei reale rețele de îngrijire a familiei și copilului în echipă multidisciplinară medico-psiho-socială. Doar așa vom  reuși  să înțelegem mai bine ființa umană și societatea în general, vom participa cu adevărat la  creșterea calitatății vieții umane.

Acest eveniment își propune să promoveze educația medicală și psihologică continuă și să încurajeze un schimb hrănitor de fapte și idei despre sănătatea sugarilor, copiilor, dar și a mamelor și de ce nu a întregii familii .

 Sunt invitați să ia parte la acest eveniment experți , cercetători, profesori din mai multe domenii: psihologie,  medical (cu specialitățile obstetrică-ginecologie, neonatologie, pediatrie, medicină de familie, psihiatrie), sociologie, asistență socială,  moașe, asistenți medicali, fiziokinetoterapeuti, educatori prenatali, doula și consultanți în lactație, studenți, alături de organizații guvernamentale și nonguvernamentale.

Organizația Mondială a Sănătății, pe baza cercetărilor desfașurate în întreaga lume, pune accent pe importanța acestei perioade timpurii și propune recomandări și ghiduri de bune practici pentru  asigurarea unor servicii de sănătate de calitate în perioada prenatală, a nașterii, alaptării și îngrijirii copilului.

 Sunt invitate toate persoanele interesate să-și îmbunătățească  cunoștințele în privința  abordărilor  medicale, psihologice și sociale ale pacienților pediatrici și îngrijitorilor acestora, dintr-o perspectivă complexă , multidisciplinară, unificatoare .

Organizatori și parteneri principali Sănătatea perinatală:

Asociația Română de Maternologie, Asociația Franco-Română Bébé-Bienvenu, International Society for Pre- and Perinatal Psychology and Medicine (ISPPM), împreună cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București, Societatea Română de Pediatrie și Institute for Social Studies of Gender.

Asociația Română de Maternologie

Dr. Daniela Marincaș

Inscrieri pe:

Website
https://conferinta.maternologia.ro/

Facebook Page
https://www.facebook.com/maternologie

Facebook Event
https://www.facebook.com/events/289238042380234

Cuvinte cheie