Ce este Mindset-ul?– un mod de gândire, un fel de a-ți pune creierul la treaba și să te ducă in direcția pe care o vrei. Practic, profitând de abilitatea si ”naivitatea” creierului se pare că îl putem modela în așa fel încât cu exercițiu și dorința ne putem transforma și atinge succesul. Sau cam așa ceva.
Puțini ajung să cunoască succesul, însă. Mulți își propun, puțini reușesc. Așa cum și mulți reușesc fără să iși propună în mod conștient că vor succes. Au un ”goal”, se gândesc la el, în primă fază, dar abandonează conștient acest ”goal”, insă subconștientul lucrează la asta, iar în final… surpriză! 🙂
Cine e de vină? Unde este de fapt mindset-ul? Când și cum ne putem seta pentru a ajunge la acele lucruri pe care ni le dorim?
Profesioniști, antreprenori sau sportivi ajung acolo SUS, la SUCCES, dar numai dacă au un mindset potrivit, un mindset de care se tin, îl cresc, îl hrănesc. Repetând, punând în practică, exersând, rețelele neuronale dezvoltă noi conexiuni, le consolidează pe cele existente sau accelerează transmiterea impulsurilor.
Descoperirile facute de stiintă, ne arată că putem avea o creștere semnificativă a activității neuronale prin actiunile pe care le intreprindem: strategii aplicate in diverse situații, alte strategii mai complexe, întrebând mai mult pentru a ajunge la răspunsurile căutate, cât și obiceiuri mai bune cu privire la nutriție și somn.
Practic dacă ești îndrumat să crezi și să ți se demonstreze că poți fii mai bun într-un domeniu sau activitate, poți ajunge să fii cu adevărat mai bun. Creierul tău începe să lucreze mai mult în acest nou scop. Mindset-ul e deja acolo și începe să lucreze.
Fiecare dintre noi avem nevoie de a ne seta mintea, de a ne crea acest mindset când ne dorim să realizăm ceva. Fie că îți dorești să faci cumva să ai o casă noua, să ai un job mai bun sau pur și simplu să ajungi într-o anumită destinație de pe glob, mintea ți-e setată pe asta și ”nu vei avea liniște” până ce nu vei reuși.
Cei care abandonează, nu reușesc. Practic, nu au un mindset atât de puternic încât să reziste presiunilor de tot felul sau chiar nu cred că vor reuși, se îndoiesc. De aici slabiciunea, ”kryptonita” lor (vezi Superman). 🙂
Unele persoane iși pot seta acest mindset chiar și involuntar, la nivelul subconștientului, au această ablitate, altii au nevoie de mai multă muncă și practică sau/și de un ghid.