Teatru: „Iulia Hașdeu. Mesaje de dincolo” și „Brâncuși, dragostea mea!” 2 spectacole de excepție

Teatru: „Iulia Hașdeu. Mesaje de dincolo” și „Brâncuși, dragostea mea!” 2 spectacole de excepție

Ziua mondială a teatrului este marcată în fiecare an la 27 martie pentru a promova activitatea comunităţilor de teatru în întreaga lume.

O prezență notabilă este, la fiecare apariție, actrița româno-canadiană Claudia Motea!

„… Mi-aș permite și o asemănare între Brâncuși și Claudia, amândoi fiind creatori în domeniul lor. Cineva a spus că Brâncuși sculpta ca un zeu, poruncea ca un rege și muncea ca un rob. Prin similitudine, Claudia apare ca o zână, poruncește ca un manager și munceste ca o albină. După fiecare spectacol, unde ea este „one woman show”, își ia catrafusele și pleacă, pentru că ea nu joaca într-un loc fix anume, pentru că acesta nu există. Ea a jucat la mai toate teatrele din București și din marile orașe din țară, în marile capitale ale lumii, dar nu are un teatru care sa fie „acasă”, pentru că Teatrul „NostruM” nu are un sediu.

Perioadă de început a activității din România a Claudiei Motea începe de prin anul 2015. Atunci, în cadrul UZPR se înființau Revista „Cronica Timpului” și Teatrul „NostruM”, pentru a întări ideea că jurnaliștii au și rol de creatori, nu numai de cronicari ai momentului. Au urmat mai multe spectacole realizate cu reprezentanții Teatrului „NostruM”, printre care și piesa „Iubirile lui Brâncuși”, în anul 2016, cu scenariul și regia Claudiei. Din această inițiativă a pornit și s-a cernut actuala magistrală piesă „Brâncuși, dragoasta mea!” Oriunde vedeți un afiș cu „Brâncuși, dragostea mea!” mergeți și vedeți acest spectacol, că nu veți regreta! –  Nicolae VASILE, Director general „Cronica Timpului”.

In luna aprilie vă invităm la un nou spectacol eveniment multimedia cu Claudia Motea:

„Iulia Hasdeu. Mesaje de dincolo”

  • 11 aprilie, 19.00, Teatrul Coquette
  • 22 aprilie, 19.00, Dalles Amzei

 

 

Spectacolul captează fabuloasa viață a Iuliei Hasdeu, din perspectiva sufletului ei eliberat.
Publicul va avea șansa de a se întâlni cu un destin de excepție: tânăra care la doar unsprezece ani absolvea Colegiul Sfântul Sava și Conservatorul, iar la șaisprezece ani era deja studentă la Sorbona, scria versuri, teatru și roman și, în același timp, avea aceleași aspirații și dorințe ca adolescenții de azi.
Cuvinte cheie