Trei motive pentru care sa iti constientizezi fricile

Frica ne face sa fim usor de manipulat si controlat, ne impiedica sa ne urmam visele, ne tine prizonieri in trecut si ne face sa ne multumim cu ceea ce nu ar trebui de fapt sa ne multumim.

Frica ne face sa fim usor de manipulat si controlat, ne impiedica sa ne urmam visele, ne tine prizonieri in trecut si ne face sa ne multumim cu ceea ce nu ar trebui de fapt sa ne multumim. Atunci cand o constientizam, frica este insa si o oportunitate de a creste, de a ne transforma si de a ne descoperi adevaratul potential.

1. Frica constientizata poate fi depasita. Atunci cand stii care iti este frica poti lua masuri concrete pentru a scapa de ea. Altfel, va rula undeva in fundal si va adauga ceva in plus la cantitatea zilnica de stres pe care o experimentezi. Te va face sa te indoiesti de tine si mai mult decat atat, iti va submina increderea in propria persoana.

Asadar, daca stii ca iti este teama sa vorbesti in public, cere sa sustii tu urmatoarea prezentare in fata clientului. Daca iti este frica de apa, ia lectii de inot. Daca esti timida, initiaza tu prima dialogul cu un nescunoscut.  S-ar putea sa ai surpriza sa ajungi sa iti placa la nebunie exact lucrul de care te temeai atat de mult.

2. Frica constientizata este, de multe ori, o iluzie. Iti amintesti de povestea cu drobul de sare? Multe dintre fricile noastre sunt exact ca in povestile cu pricina, nefondate. Ne este frică nu neapărat de ceva ce se întâmplă acum, sub nasul nostru, ci, de cele mai multe ori de ceva ce s-ar putea întâmpla.

Dacă îmi pierd jobul? Dacă mă oprește poliția? Dacă mă înșeală? Și lista poate continua. Cele mai multe dintre aceste frici sunt însă nefondate. Pentru a scăpa de ele gândește-te la tot ce este bun în viața ta și la faptul că toate nevoile tale de bază îți sunt satisfăcute. Ceea ce faci mai departe este alegerea ta.

3. Frica conștientizată nu te mai cotrolează. Odată conștientizată, frica își pierde puterea asupra ta. Poți face un pas în spate pentru a privi obiectiv și a acționa astfel încât să previi lucrul de care îți este frică, atunci când este cazul, sau a nu te mai lăsa condusă de o iluzie.

Cuvinte cheie