Un PODCAST despre cum mestecăm corect hrana și informația, apelând la osteopat

Cine este de această dată invitatul podcastului Business Philosophy? Paul Caradan – osteopat, terapeut holistic și owner al clinicii Osteomedicare, din București, ce oferă servicii de osteopatie, kinetoterapie și neurofeedback.

 

SUMAR: 0:00 Intro 0:33 Cine este invitatul podcastului: Paul Caradan, osteopat, terapeut holistic, owner al clinicii Osteomedicare, din București. Ce oferă servicii de osteopatie, kinetoterapie și neurofeedback 2:00 Oricine este făcut pentru a fi terapeut? 5:13 “La început și mie mi-a fost greu să mă deschid față de oameni” 5:54 Ce înseamnă sa fii deschis în terapie și cum pui intrebari pacientului, ca să obții răspunsuri din care să îi întelegi problema 7:10 Oamenii vin la terapie și mai vor ceva… Ce își doresc ei? Ce așteptări au și cum le arăți răbdare, pentru ca ei să înceapă să traiască mai conștient? 8:44 Până nu îi educi pe clienți, nu poți să ai rezultate 9:26 Cum aceeași tehnică aplicată unor oameni diferiți are rezultate (terapeutice) diferite 9:58 Răbdarea în terapie. Cum cooperează clientul cu terapeutul? “Avem o zonă de empatie comună” 11:30 Primul pas spre vindecare este conștientizarea. La clinică avem un obicei: împărtașim clientului ceea ce facem în terapie 12:00 Cum implicam clientul în mod activ în procesul terapeutic 12:57 Oamenii vor un parteneriat. În echipă reușim mai bine, la fel ca în sport! 13:20 Când ești alături de pacient, el nu mai poate greși, căci este susținut în procesul terapeutic 15:20 Cum ne afecteaza zgomotul urban sanatatea? 16:08 Pe lângă zgomot avem și … claxoane! Ce facem cu “claxoanele” interioare ale corpului? 17:25 Cum să mestecam hrana, pentru a avea o digestie cat mai bună și ușoară 17:57 De ce mâncăm mult de sărbători? Mâncarea și socializarea sunt interconectate: vrem să avem familia aproape de noi 19:00 Cand ne vedem cu familia vrem să ne simțim bine. Despre oxitocină, hormonul fericirii, ce leagă fătul de mama 20:00 Cum socializarea ne face sănătoși și ne crește sistemul imunitar, iar excesele nu ne fac bine. Nici cele culinare, nici certurile, care sunt adevaărate cataclisme emoționale 20:58 Luati soacra cu voi, nu o dați la o parte de la masă! 22:22 Luați-i pe cei retrași între voi, îmbrățișați-i … 22:51 Nu ne amintim ce am mâncat, ci starea avută alături de cei dragi 23:11 Foamea reală și cea emoțională. Ce, cum și când mânncăm corect 23:50 Cum să mesteci bine… și alte recomandări. Pune focusul pe schimbul cu celalălt om! 24:28 Ne concentram pe mâncare și de aceea ajungem așa … 24:50 Ce facem după ce mâncăm excesiv? Cum eliberăm corpul, ficatul, diafragmele… 25:50 De ce este importantă comunicarea, conexiunea între 2 organe sau 2 persoane? Osteopatia fluidizează aceasta comunicare 26:43 Ce tehnici aplicăm în osteopatie? Ce ne spune Regula Arterei… 28:30 Confuzii – Mulți confundă osteopatia cu manipulările (oaselor). În osteopatie tehnicile se aplică treptat, pentru decongestionare și apoi pentru deblocare. Încălzirea contează adesea mai mult decat antrenamentul în sine (ca și în sport) 29:57 Hrana sufletească. Sunt și clienți care vin la terapie cu o “falsă” problemă de sănătate? 30:43 “Nu poți intra cu buldozerul în lanul cu flori”. Apreciem foarte mult feedback-ul celor care vin la Osteomedicare, deoarece în spatele cuvintelor sunt adevărurile pe care le folosim apoi în anamneză 32:30 De ce este important cum “mestecăm” informația? 34:30 Sinceritatea noastră constă în a ne asuma, alături de clienți, munca ce ține de zona terapeutică, osteopata

Cuvinte cheie