Unguent hemoroizi: preparat ȋn casă, benefic şi in caza de furuncule, răni sau arsuri

Unguent Hemoroizi  – reteta preparata acasă. Hemoroizii afecteaza aproximativ 118 oameni din 1000, adica peste 10% din populatia adulta. In timpul vietii, cu simptomele hemoroizilor se confrunta 8 din 10 persoane. Altfel spus, marirea nodulilor hemoroidali, mai devreme sau mai tarziu, apare la majoritatea oamenilor. De asemenea, si aparitia unui furuncul, pe langa faptul ca este inestetic, acesta este si foarte dureros.

In urma unor studii, s-a constatat ca exista doua plante medicinale menite sa te scape de hemoroizi, fu­runcule, rani si arsuri. Acestea sunt lumanarica si musetelul.

Lumanarica a fost descoperita inca din Antichitate, cand Hipocrate o re­comanda ca leac contra ranilor. Aceasta are rol calmant si cicatrizant in cazul furunculilor, la ameliorarea eczemelor si combaterea varicelor. De asemenea, si musetelul se afla in prima linie a plantelor medicinale care in­taresc sis­temul de protectie al or­ga­nis­mului, iar in cazul eczemelor, arsurilor si alte rani externe, florile acestei plante te pot ajuta.
Daca si tu te confrunti cu aceste probleme, noi iti prezentam o reteta interesanta cu un unguent preparat in casa care te poate ajuta in cazul acestor afectiuni.

Reteata unguent din lumanarica si musetel care te ajuta in caz de hemoroizii, fu­runculele, ranile si arsuri:

Ai nevoie de:

  • tinctura de lumanarica
  • musetel
  • ulei solid de palmier sau untura

Preparare Unguent Hemoroizi:

Unguentul se obtine incorporand, prin incalzire, extractul fluid moale de lumanarica intr-o baza grasa (ulei de palmier/untura).

Extractul fluid de lumanarica se obtine in felul urmator: acesta se prepara pe baie de aburi, lasand tinctura sa fiarba, pana scade la o cincime ( ex: din 100 ml de tinctura se obtin 20 ml de extract fluid moale). Atentie! Acest procedeu trebuie urmat cu strictete. Ingredientele (extractul fluid moale de lumanarica si musetelul) se amesteca pe foc mic, pana cand preparatul ajunge la punctul de fier­bere, apoi se indeparteaza de pe flacara. Inainte de solidificare, unguentul se toarna in recipiente de sticla. Dupa racirea completa, se pastreaza in frigider.

Acest unguent se aplica regulat, dimineata si seara, pana la vindecarea completa.

Cuvinte cheie