Viaţă împuternicită

Viaţă împuternicită

Capitolul sănătate și formă fizică este acum un proces, o călătorie pe care o faci cu disciplină, consecvență, determinare și perseverență.

Dar nu a fost mereu așa. Iata o poveste si un comportament in care s-ar putea sa te regasesti.

„Nu încetez să mă mir când văd oameni care declară despre ei că au un vis, o dorință de mai bine, care declară că vor să învețe cum să își atingă obiectivele, care spun că sunt dispuși să plătească prețul pentru visul lor și…nu au grijă de corpul lor.

Nu încetez să mă mir când văd oameni care se îndreaptă de ‘aici’ către ‘acolo’, adică din prezentul lor, de care sunt pe de o parte încântați pentru că le este familiar, dar pe de altă parte frustrați pentru că au devenit conștienți că se poate mai bine și au luat decizia să iasă din zona de confort…și totuși nu par a-și da seama că o să aibă nevoie de corpul lor pentru a-și împlini potențialul maxim.”

Le spun, în glumă, dar foarte serios: „Câți dintre voi vă dați seama că va trebui să faceți drumul către visul vostru cu tot cu ‘carcasă’? Ba chiar și cu tot ce se află în ea!”

Fac asta pentru că vreau să îi șochez un pic. Vreau să îi determin să devină mai conștienți.

Așa cum, cu ani în urmă, am început și eu să devin.

Dacă ar fi să mă refer la domeniul sănătății corpului fizic, pot să spun că până la vârsta de 29 de ani am fost la nivelul ‘animal’ din acest punct de vedere.

Ce vreau să spun prin asta este că nu făceam altceva decât să reacționez împotriva corpului meu fizic. Reacționam, îl agresam și continuam să îi cer să dea maxim și să mă ajute să îmi îndeplinesc visurile. Mâncam orice, mai ales paste, pizza și alte tipuri de alimente procesate sau de tip ‘fast-food’, iar dacă mă întrebai care este mâncarea mea preferată, ți-aș fi zis ‘brânză cu roșii’ sau ‘ochiuri’, pentru că aceste alimente făceau parte din obiceiurile mele culinare. Din pilotul meu automat. Cu astea mă obișnuisem de mică și nu m-am gândit vreodată că ar fi bine să lucrez la mine din acest punct de vedere. Să mă informez, să dobândesc cunoștințe despre nutriție, să fiu curioasă să încerc lucruri noi, să încep să îmi schimb obiceiurile.

Sportul nu mi-a plăcut în școală. Deloc. Era un chin să ieșim la înviorare sau la ora de sport. Contrar opiniei generale, eu preferam orele de română. Și chiar de matematică sau fizică. Orice, numai sport nu.

La vârsta de 14 ani m-am apucat de fumat. Da, știu, pare incredibil. Am fumat timp de 17 ani și fumam aproape două pachete de țigări pe zi, acum 9 ani, când m-am lăsat.

Eram la nivel animal de conștientizare sau, în unele momente, la nivel de masă. Nivelul de masă este caracterizat prin faptul că ne aliniem cu cei din jurul nostru și facem ‘ce face toată lumea’. Din punct de vedere al alimentației și sportului, putem spune că ești la nivel de masă atunci când obișnuiești să gătești doar tradițional, fără să iei în calcul că nu este sănătos. O fi gustos, dar sănătos nu e.

Am fost mult timp la nivel animal sau de masă. Unde fie reacționam împotriva corpului meu, agresandu-l, fie îi dădeam mâncare fără energie, doar pentru că așa era… normal și așa mânca toată lumea.

În toată această perioadă, mă zbăteam să obțin în viață mai multe rezultate. Bani, succes, recunoaștere, apreciere. Prin muncă multă, uneori muncă fizică.

Suntem ființe spirituale, dotate cu un intelect și trăim într-un corp fizic. Ca ființe spirituale, mereu ne dorim mai mult. Vrem să fim mai mult, să facem mai mult, să avem mai mult. Devenim conștienți de o dorință și vrem să o realizăm. Sau devenim conștienți de o frustrare, de o nemulțumire și vrem să o înlăturăm. Apoi vin către noi idei noi, despre cum să ajungem să realizăm acel vis sau să înlăturăm acea frustrare. 
Însă partea poate cea mai importantă, și anume partea de acțiune, de comportamente prin care să ajungem să facem acel lucru o va face corpul nostru fizic. Mintea îi dă comenzi, produce vibrații (emoții) resimțite ÎN CORP, iar acesta se pune pe treaba. Dacă are cu ce.

Iată de ce mă mir așa de tare când văd oameni care par a ignora importanța sănătății. De fapt, nu mă mir așa de tare de ei, mă mir de mine! Nu îmi vine să cred că atât de mulți ani din viața mea nici nu m-am gândit la asta. Este o binecuvântare că sunt sănătoasă! Și nu este ceva ce iau ca fiind de la sine înțeles. Lucrez la asta! Intens! Încă mai am mult de învățat și de aplicat.”

Actioneaza si implementeaza in viata ta noi obiceiuri pentru o alimentație corectă, sănătate și mișcare.

Cuvinte cheie