4 lucruri surprinzătoare care te EPUIZEAZĂ – Pune-le capăt ACUM!

 

Deseori se întâmplă să spui că ești obosit/ă, că nu mai ai energie și că tot ce ai vrea este să te întorci în pat. Este o problemă gravă dacă senzația apare brusc sau chiar prea devreme în cursul zilei, fără să existe un motiv anume. Dacă te confrunți cu această dificultate, deși dormi bine noaptea și nu crezi că ai probleme de sănătate, cauza ar putea fi departe de bănuielile tale. Iată mai jos care sunt cele mai surprinzătoare motive pentru care te simți mereu lipsit de energie.

Care sunt “vampirii energetici” din viața ta? Se regăsesc pe lista de mai jos?

 

  1. Locuința ta poate fi o cauză?

Multe persoane spun că, deși au energie din belșug în restul zilei sau când sunt afară, în momentul în care intră în casă, se simt epuizați. Le este greu să lucreze acasă, chiar dacă este vorba de sarcini simple, cum ar fi să șteargă praful. Asta nu din lene, ci pur și simplu pentru că simt că nu au puterea să facă nimic. Care poate fi cauza?

 

Ei bine, nu este vorba despre o activitate paranormală. Începe prin a verifica materialele folosite pentru construcția și amenajarea spațiului în care locuiești. Acestea pot fi periculoase pentru sănătatea ta și a familiei tale. Dacă ești în această situație, caută materiale de construcții sigure și de calitate, începând deja să planifici câteva modificări în casă. O abordare de acest fel poate fi o soluție care să rezolve cu succes problema deoarece unele produse vechi (ex. vopseluri) pot emana chiar și după ani de zile substanțe chimice nocive la o expunere îndelungată.

 

Scurgerile de gaz sunt adesea o altă cauză a senzației de oboseală excesivă, epuizarea fiind un simptom al intoxicației cu monoxid de carbon. Cu ajutorul unui detector, verifică nivelul care este în locuința ta. Ce ai mai putea face este să aerisești casa des și să pui niște plante în apartament pentru a ridica nivelul de oxigen.

 

  1. Consumul de cafea

Cafeaua consumată după-amiaza poate avea efecte negative asupra somnului tău, chiar dacă nu îți place să o recunoști. Experții au descoperit faptul că dacă bei cafea chiar și cu 6 ore înainte de ora de culcare, ea poate reduce perioada în care te bucuri de odihna corespunzătoare, precum și faptul că scade drastic calitatea somnului. Sfatul lor este să bei o băutură energizantă doar dimineața devreme, nu după ora 14.

 

  1. Faptul de a te plânge legat de muncă

Desigur, fiecare are momente în care se plânge de locul de muncă. Problema apare dacă acesta este un obicei zilnic. Negativitatea și faptul de a aștepta mereu să se întâmple ceva rău la job, îți poate stoarce toată energia mentală. Care este soluția? În loc să te plângi și atât, după ce îți exprimi frustrarea, începe să întreprinzi pași concreți pentru a găsi soluții la problemele de la job.

 

  1. Dormi cu gura deschisă

Faptul de a dormi cu gura deschisă, nu doar că nu este cel mai drăguț mod de a te odihni, dar poate să determine și probleme atunci când ești treaz: cercuri negre sub ochi și epuizare. Asta pentru că respirația pe gură este o cauză a deshidratării, ceea ce îți perturbă somnul. Experții recomandă mai multe metode de rezolvare a acestei probleme. În primul rând, verifică dacă ai probleme cu sinusurile și aplică cea mai bună soluție pentru orice neregulă a sistemului respirator, astfel încât să respiri mai ușor pe nas. De asemenea, poți exersa respirația pe nas în mod conștient, în timpul zilei.

 

 

După ce elimini toate aceste posibile cauze ale oboselii este foarte probabil să te bucuri de mai multă energie în viața de zi cu zi. Un somn profund și liniștit stă la baza unei bune stări de sănătate, fiind un factor important în creșterea productivității și în îmbunătățirea memoriei. Ai grijă de tine și menajează-te corespunzător!

 

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

Cuvinte cheie