Big Band-ul Radio, Ana-Cristina Leonte și proiectul „from NOW to NOW”

Ana-Cristina Leonte, Big Band-ul Radio și  proiectul „from NOW to NOW”

Sala Radio se pregătește să găzduiască un eveniment muzical remarcabil în data de 7 decembrie 2023, începând cu ora 19:00. Ana-Cristina Leonte, talentata vocalistă și compozitoare, revine pe scenă într-o formulă de excepție, alături de prestigiosul Big Band-ul Radio România, sub îndrumarea dirijorului Simona Strungaru.

Ana-Cristina Leonte, Big Band-ul Radio și  proiectul „from NOW to NOW”

Concertul „from NOW to NOW” propune o experiență muzicală captivantă și inedită, prezentând în premieră o colecție de piese originale semnate de însăși protagonista serii. Aceste creații proaspete sunt rezultatul unei perioade intense de inspirație și dedicare, o retragere aproape sabatică pe care artista și-a asumat-o în căutarea unor sunete noi și autentice.

Propunerile muzicale nu dezmint explorările anterioare, ci dimpotrivă, ele sunt potențate, adâncite, rafinate, punând în lumină aplecarea mea spre experiment: spoken word care alunecă din poezie într-un fel de parodic jazz theatre sau predici motivaționale, ambianțe electronice scufundate în texturi de alamă, un joc al contrastelor între momente de introspecție, propuneri dansante molipsitoare sau descărcări electrice intense, cu iz de alternativ.

Metamorfoza interioară care schimbă lumea exterioară, manifestarea iubirii supreme, prezentul continuu și liniștea dinăuntru, puterea energiei feminine – sunt semințele tematice adunate sub ideea generatoare de a găsi un fel de a fi în această lume, acel echilibru imperturbabil între dualitatea forței vitale: interior-exterior/solitudine-împreună, lumină-absența luminii/ existență-nonexistență.”

declară Ana-Cristina Leonte despre noul său proiect

Această viziune este întregită de implicarea – în calitate de aranjori – a muzicienilor Alex Arcuș, Lukacs Marton și Albert Tajti. Împreună cu membrii Big Band-ului Radio, solista serii își propune să reveleze publicului, în premieră absolută, o filă de arhivat în suflet din istoria muzicii contemporane.

Evenimentul va fi completat de proiecțiile video pe orga Sălii Radio semnate de Ioana Halunga.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.

Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti. 

 

Cuvinte cheie