Ce să ai mereu la îndemână în primele luni ale bebelușului

Lista de obiecte pe care să le iei în calcul în primele luni ale bebelușului poate fi lungă și obositoare, în special când sfaturile vin din toate părțile și fiecare sfat extern face să pară că absolut fiecare obiect îți este indispensabil. Dacă te îngrozește gândul că trebuie să pleci undeva cu bebelușul, fie doar în parc, fie într-o excursie mai lungă, sau dacă pur și simplu nu știi cum să organizezi camera bebelușului în ceea ce privește obiectele necesare, ai nevoie să te ghidezi după niște puncte solide.

 

Patru obiecte pe care să le ții aproape în preajma copilului

Cosmeticele extra de băiță și toaletă

Nu subestima niciodată numărul de flacoane de care ai nevoie atunci când te orientezi după cosmetice care țin de igiena bebelușului. Nu este nevoie să aduni câte cinci sticle de șampon pentru bebeluși, dar este mereu util să ai o sticlă de rezervă din orice. Viața de mămică în primele luni poate fi stresantă și este cel mai simplu să eviți situațiile în care îți poți crea stres suplimentar. De aceea, consultă oferta în magazinul online Prova și găsește produsele potrivite cu care să-ți faci viața mai ușoară.

 

Prosoape reutilizabile

Deși șervețelele umede sunt foarte utile în orice situație, orientează-te înspre alegeri mai sustenabile și care au o eficiență mai mare. Prosoapele textile, care au gradul de absorbție ridicat îți vor fi mereu la îndemână și le vei putea folosi cu ușurință o perioadă îndelungată. Lichide vărsate pe jos vor fi suficiente, așadar pregătește-ți arsenalul cu cap. Un spațiu uscat va fi un spațiu mai liniștit, atât pentru bebeluș cât și pentru membrii familiei tale.

 

Un scaun mobil

Vei fi, cu siguranță, cu bebelușul în brațe majoritatea timpului, mai ales în primele luni. Totuși. în atribuțiile tale vor intra și ale activități, în care ai nevoie de mai multă mobilitate. Pentru a putea supraveghea bebelușul dar, totodată, pentru a-ți putea desfășura în voie activitățile prin casă, achiziționarea unui scaun mobil pentru bebeluși este soluția ideală. În plus, noile modele îți permit să le adaptezi astfel încât să fie adaptabile drept scaune de mașină, iar dimensiunile se pot modifica pe măsură ce crește copilul.

 

Un dispozitiv de curățare a nasului

Indiferent de modelul pe care îl alegi, dispozitivele pentru curățarea nasului bebelușului de secreții îți va salva, probabil, câteva ore bune de somn. Un nas înfundat poate afecta somnul bebelușului și starea lui de peste zi, iar mai mult plâns va provoca mai multe secreții. Un cerc vicios în care nu vei vrea să te învârți, așadar orientează-te după un dispozitiv care să te ajute cu această problemă.

Desigur, fiecare obiect vine în extensia nevoilor tale. De aceea, cel mai sănătos este să decizi în funcție de propriul ritm și propriile nevoi. Fiecare bebeluș este diferit, așadar nu există sfaturi universale. Multe obiecte îți pot face zilele mai ușoare, însă nu trebuie să intri într-o goană după gadget-uri și produse care inițial ar putea părea indispensabile.

 

Sursă foto: Unsplash.com