Cum te ajută menta si hipnoterapia să slăbești

Mecanismele  pe care le foloseste menta și ultimele descoperiri în legătură cu beneficiile ei uimitoare!

Un studiu realizat de o echipă de cercetători relevă că aroma de mentă taie pofta de mâncare. Mai multe persoane au format o  echipă de voluntari si au  mirosit ulei de mentă la fiecare două ore, timp de cinci zile. La sfârşitul studiului, voluntarii au raportat o scădere semnificativă a senzaţiei de foame, şi astfel au luat cu 3.485 mai puţine calorii pe parcursul unei săptămâni, decât în mod obişnuit.

Cum funcţionează această teorie?

Aroma puternică a mentei „păcălește” creierul și distrage atenţia de la mâncare. Un fel de mecanism natural al plantei, pe care si oamenii  il folosesc in scop terapeutic, folosind hipnoterapia si programarea neurolingvistica, pentru a trece de barierele mentale si a ajunge la subconstient, locul unde sunt „depozitate” obiceiurile vechi, adanc inradacinate. Pentru a  forma noi obiceiuri, in acest caz obiceiuri alimentare, trebuie sa te „aliezi” cu subconstientul si sa ii arati clar beneficiilepe care le obtine in urma schimbarii comportamentului,  aflam de la  slabirehipnoza.ro.

In plus, menta are o mulțime de beneficii uimitoare pentru sănătate, printre care:

– Tratează acneea
– Ameliorează durerile de cap şi migrenele
– Îndepărtează păduchii
– Reduce intensitatea crampelor menstruale
– Diminuează durerile
– Combate sinuzita şi răcelile
– Ameliorează simptomele de stres şi anxietate, pe care le putem elimina si folosind remediile florale Bach, mentioneaza perfectlotus.ro.

Menta sau uleiul de mentă nu ar trebui să fie consumate în cazul în care urmaţi tratament pentru boală de reflux gastroesofagian, hernie hiatala, arsuri stomacale şi calculi biliari.

Menta nu este recomandată pentru sugari, femei gravide sau care alăptează.

Asadar, desi folosesc acelasi mecanism,  diferenta intre menta si hipnoterapie consta in faptul ca, cea din urma, nu are contraindicatii si nu provoaca intoleranta!

 

Cuvinte cheie