Invataturile psihologilor pentru o viata mai linistita

Nu este asa! Poti sa-ti planifici viata astfel incat stresul sa nu te copleseasca.

Planificarea presupune stabilirea prioritatilor si rezolvarea pe rand a sarcinilor, incepand cu cele usoare si apoi trecand gradat la problemele complexe. Cand timpul nu este insa bine manageriat, este greu sa-ti identifici prioritatile. Toate problemele par sa fie egale si stresul pare sa fie peste tot! Stresul este diferit pentru fiecare dintre noi.

Ceea ce este stresant pentru cineva poate fi sau nu stresant pentru alta persoana. Fiecare reactioneaza la stres intr-un mod diferit. Stresul este pentru conditia umana ceea ce este presiunea pentru coardele viorii. Daca este prea mica, sunetul este tern si taios, daca este prea mare, devine strident sau coardele plesnesc.

Stresul poate fi sarutul mortii sau sarea si piperul vietii. Important este cum il controlam, acest lucru facandu-ne productivi si fericiti, lipsa controlului asupra stresului ranindu-ne si putand chiar sa ne ucida. Foloseste remedii naturale antistres.

Absenta simptomelor nu inseamna neaparat si absenta stresului. De fapt, ascunderea lor cu ajutorul medicamentelor sau al drogurilor licite (tutun, cafea, alcool) poate sa va priveze de semnalele necesare pentru a reduce incordarea la nivelul sistemului fiziologic si psihologic.

Acest mit presupune ca simptomele minore, cum ar fi migrenele sau aciditatea la stomac, pot fi ignorate. Acestea sunt insa avertismente timpurii ca viata iti scapa de sub control si ca ai nevoie sa-ti manageriezi mai bine timpul. Nu exista tehnici universale care sa fie eficiente in reducerea stresului.

Suntem fiinte unice, vietile noastre sunt diferite, situatiile sunt diferite in anumite momente si, ca urmare, reactiile noastre sunt diferite in acelasi moment. Numai un program holistic, cuprinzator, adaptat fiecaruia poate functiona in diminuarea nivelului de stres, pana la a nu deveni patologic.