Recomandari de carti facute de bookstagrammeri romani

Recomandari de carti facute de  bookstagrammeri romani

Potrivit Eurostat, doar 6,5% dintre romani cumpara cel putin o carte pe an. Totusi, cititul recastiga teren incet, dar sigur, beneficiind de ajutor si din partea bookstagrammarilor care promoveaza lectura pe Instagram. Acestia au reusit sa creeze comunitati puternice de cititori, inclusiv in tara noastra. Am rugat trei tineri romani care au mii sau chiar sute de mii de fani pe Instagram sa ne recomande cateva carti.

Sa vedem ce recomandari de carti au cei trei bookstagrammeri romani!

Purgatoriul Ingerilor – Camelia Cavadia

Un roman emotionant despre copii care nu mai au parte de copilarie, povestea lui Teodor care este rapit si pus sa cerseasca pentru un stapan care nu isi stie stapani mania.

 

Jurnal – Oana Pellea

Imi plac in general jurnalele, iar acesta in mod deosebit. Sunt pagini pline de poezie, pline de viata, pline de emotie, pline de intimitate.

Cei care schimba jocul – Andreea Rosca & Mona Dirtu

Cele sapte povesti antreprenoriale din carte sunt pline de invataminte, iar faptul ca sunt foarte bine scrise te fac sa dai paginile una dupa alta.

Vara in care mama a avut ochii verzi – Tatiana Tibuleac

Aceasta e una dintre cartile pe care le ofer des cadou si e cartea pe care cel mai des o recomanda mai departe oamenii carora le spun despre ea.

 

Turnul Intunecat (The Dark Tower) – Stephen King

Seria Turnul Intunecat reprezinta axis mundi-ul intregii opere a lui King. Toate cartile lui se leaga intr-un fel sau altul de conceptul acesta al unui turn care conecteaza toate lumile, dar care se afla in pericol de a se prabusi. Eroul nostru, Roland Deschain, trebuie sa impiedice sa se intample asta si astfel sa-si salveze nu numai propria lume, ci si pe toate celelalte. Imi place cum fictiunea se imbina cu realitatea in cazul operei lui King intr-un mod atat de convingator incat dupa ce citesti aceasta serie te astepti ca in anticariatul care iti place atat de mult sa se afle o poarta catre o alta lume. Trebuie sa va avertizez insa, adevarata actiune incepe de la cartea a doua. Gasiti toata seria la editura Nemira.

 

Roata timpului (The Wheel of Time) – Robert Jordan

Este una dintre seriile mele preferate, desi am evitat-o foarte mult timp din cauza comparatiilor cu Tolkien (ale carui carti le ador). Dar cand, intr-un final, am decis sa ma apuc de ea, m-a vrajit complet. Roata timpului este de departe cea mai… sa-i spunem MARE opera de Fantasy pe care am citit-o vreodata. La 14 carti absolut imense (plus un prequel), are poate cel mai uluitor worldbuilding care a fost scris vreodata. Daca sunteti in cautarea unei lecturi usoare, nu o veti gasi aici. Nu vreau sa spun ca romanele lui Jordan nu sunt placute. Nici pe departe. Am „zburat” prin ele. Dar fac ca Game of Thrones sa para o joaca in materie de intrigi politice si numar de personaje. Dar, oh, merita!

Daca nu ai ales din cartile recomandate poti gasi la Carturesti altele pe gustul tau.

 

 

Cuvinte cheie