Să reducem stresul. Frecvența undelor Beta domină omenirea

Să reducem stresul. Frecvența undelor Beta domină omenirea

Frecvențele  noastre cerebrale, accesate de multe ori inconștient, fac diferența dintre furie, panică, frustrare și stres și calm, liniște, gânduri pozitive și idei creatoare.Să reducem stresul

Controlând undele cerebrale, ne controlăm viața

Viața este de multe ori solicitantă și agitată. De la an la an, nivelurile de stres cresc exponențial. Controlul undelor cerebrale ne poate ajuta să reducem nivelul de stres. Există o cale de a ajunge la sursa emoțiilor și gândurilor noastre: creierul. Îl putem controla, astfel încât să putem atinge starea mentală dorită: memorie, concentrare, somn bun, relaxare, bucurie, liniște interioară. Prin urmare, controlându-ne mintea, ne schimbăm sau consolidăm tiparele de unde cerebrale dorite.

„Undele cerebrale sunt impulsuri electrice pe care creierul le produce în urma activității neuronale. Când neuronii lucrează, se emite un câmp electric și unul magnetic și se crează astfel o frecvență specifică. Această frecvență a fost descoperită în 1920, iar patru ani mai târziu, Hans Berger a început să scrie pe larg despre aceasta”, explică psihologul Stelian Chivu.

Hans Berger este un psihiatru german cunoscut ca inventatorul electroencefalografiei, o metodă folosită pentru înregistrarea activității electrice a creierului.

Frecvențele emise de creier în funcție de anumiți factori pot fi măsurate acum cu precizie, iar prin intermediul lor pot fi puse diagnostice exacte, în funcție de cât de agitate sau stresate, ori dimpotrivă, de cât de relaxate și liniștite sunt persoanele testate.

Au fost identificate astfel cinci frecvențe cerebrale. Primele sunt undele Delta (0-4 herți), urmează apoi undele Theta (4-7 herți), undele Alpha (8-14 herți), undele Beta (14-30 herți) și undele Gamma (30-100 herți).

„În prezent există foarte mult stres, agitație, frică și încordare. Undele cerebrale ale fiecăruia dintre noi încep să fie influențate de rezonanța Shumann, o frecvență măsurată între scoarța terestră și ionosferă. S-a constatat că rezonanța Shumann a început să fluctueze foarte mult, iar acest lucru influențează atât undele cerebrale, cât și ritmul cardiac”, spune psihologul Stelian Chivu.

Câmp general de furie, depresie și atacuri de panică

Majoritatea oamenilor trăiesc în prezent având o frecvență cerebrală corespunzătoare undelor Beta, care se ocupă în principal cu ceea ce specialiștii numesc starea de prezență, starea de veghe sau de trezire. Asta înseamnă lucrurile pe care le facem în mod obișnuit și care ne-au intrat practic în rutină. Este vorba de mâncat, mersul pe stradă și cu mașina și multe altele.

Undele Beta fac ca persoanele în cauză să se concentreze mai mult pe ceea ce se întâmplă în exterior, iar la rândul lor se împart în trei categorii. Primele sunt undele joase Beta, care sunt accesate atunci când citim o carte sau ne uităm la televizor. Urmează apoi undele medii Beta, care apar când analizăm o situație, când criticăm pe cineva sau suntem încordați ușor.

„Undele înalte Beta sunt manifestate în starea de „luptă sau fugi”. În această stare se simte furia, depresia, atacurile de panică, stresul atinge cote maxime, iar organismul produce mult cortizol și adrenalină. În prezent, sunt multe persoane cu aceste stări și astfel se formează un câmp general de unde înalte Beta”.

Cuvinte cheie