Top 5 flori rezistente la soare

Alege flori rezistente la caniculă, dacă ai o grădină însorită și foarte puțină umbră. Ai la dispoziție o mulțime de flori iubitoare de soare, care suportă temperaturile ridicate și uscăciunea. Mare parte dintre ele sunt perene, astfel că te vei bucura de frumusețea lor mai mulți ani la rând.

O mulțime de plante perene au reușit să se adapteze la temperaturile ridicate din miezul verii. Dacă le uzi câte puțin în fiecare seară, după apus, să se răcorească pământul de la rădăcinile lor, a doua zi vor fi vesele și vor suporta mult mai ușor soarele arzător. Iată cinci specii rezistente la caniculă și care nu au nevoie de îngrijiri speciale. Fiecare dintre ele poate fi cultivată în jardieniere sau în ghivece mai adânci, dar și în curte, în plin soare.

Cosmos, fluturași colorați

12660378 - beautiful cosmos flower field

Sunt plante pe care le poți cultiva ușor din semințe, încolțesc foarte repede și cresc în câteva săptămâni la peste un metru înălțime. Cosmos tolerează solurile sărace sau acide, dar se dezvoltă cel mai bine în pământul negru de grădină. În perioadele foarte calde pot fi udate o data la 2 zile, seara, după ce trece arșița. Planta înflorește bogat dacă se află în plin soare și produce boboci noi până la jumătatea lunii septembrie.

Gazania cu flori de aur

57425325 - three yellow gazania flower in pot

Are flori de culoarea untului, galbene, portocalii sau roșcate, asemănătoare margaretelor, dar mai mari și mai atrăgătoare. Este o plantă de înălțime mică, potrivită pentru borduri. Seara, florile își strâng petalele, dar ziua, când răsare soarele se desfac și își arată toată frumusețea. este bine să le uzi în fiecare seară și să le aperi de melci.

Lantana, floarea cameleon

33873174 - lantana flower in green garden

Este o plantă versatilă, care se dezvoltă sub formă de tufă de până la un metru înălțime. Florile ei, grupate în buchețele, își schimbă culoarea de la o zi la alta, cele de pe margine fiind de obicei mai închise la culoare, decât cele din centru. Are nevoie de sol netru, bogat în nutrienți și bine săpat, pentru a permite scurgerea rapidă a apei. Rădăcinile ei pot putrezi ușor, dacă este udată prea des, așa că trebuie să îi pui apă în cantități moderate. Lantana se înmulțește ușor prin butași.

Verbina, floarea fluturilor

9625900 - verbena flower in the garden

Este o plantă perenă cu o creștere rapidă și cuprinde atât specii cu tulpina dreaptă, cât și varietăți curgătoare. Se dezvoltă bine într-un sol bogat și reavăn, care trebuie menținut ușor umed în perioadele caniculare, dar nu trebuie udat în exces. Toată vara va fi plină de flori, dacă este cultivate într-un loc însorit și dacă sunt tăiate în mod regulate florile ofilite, pentru a stimula apariția de noi boboci.

Florile de piatră

18947952 - portulaca flower

Se înmulțesc ușor din semințe și fac un spectacol minunat de culoare dacă sunt plantate unele lângă altele pe o suprafață mare. Sunt plante târâtoare, care se ramifică la sol și produc flori noi în fiecare zi. Dimineața, când răsare soarele, florile se deschid, iar seara, după apus se închid și se ofilesc. Florile de piatră sau Portulaca nu necesită udări frecvente și nici un pământ prea bogat. Ele se înțeleg mai bine cu solurile nisipoase și uscate. Perioada de înflorire începe în luna iunie, până toamna, iar apogeul este perioada cea mai caldă a verii, când plantele produc zeci de flori.

sursa:www.libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie