Ziua Internațională a Familiei

Printr-o rezoluție din anul 1993, ziua de 15 mai a fost declarată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională a Familiei.

Tema anului 2021 este „Familiile și noile tehnologii”, o continuare a mesajului celei de-a 59-a sesiuni a Comisiei pentru dezvoltare socială: „Tranziție socială corectă către dezvoltare durabilă: rolul tehnologiilor digitale în dezvoltarea socială și bunăstarea tuturor”.

Noile tehnologii, schimbările demografice, urbanizarea rapidă și migrația, precum și schimbările climatice, au modelat în mod semnificativ lumea noastră.

Pandemia de COVID-19 a demonstrat importanța tehnologiilor digitale pentru muncă, educație și comunicare. Pandemia a accelerat schimbările tehnologice care erau deja în desfășurare atât în societate, cât și la locul de muncă, inclusiv utilizarea extinsă a platformelor digitale și inovațiile tehnologice conexe.

Familiile din întreaga lume se schimbă, multe devenind mai mici, pe măsură ce numărul gospodăriilor monoparentale crește.

Cuvinte cheie