Ziua mondială a oraşelor. Imagini cu metropole ale lumii

 

La 31 octombrie este anual sărbătorită Ziua mondială a oraşelor, cu scopul de a promova interesul comunităţii internaţionale în procesul urbanizării şi de a da un impuls cooperării între state în găsirea de noi oportunităţi şi în abordarea provocărilor ridicate de urbanizare, contribuind totodată la o dezvoltare urbană durabilă în întreaga lume.

În 2020, tema zilei este „Valuing Our Communities and Cities” iar gazda evenimentului global este oraşul Nakuru din Kenya. Ceremonia de deschidere a evenimentului virtual are loc in dimineaţa zilei de 31 octombrie, după-amiaza fiind rezervată celor patru mese rotunde la care vor participa vorbitori influenţi la nivel mondial, notează https://urbanoctober.unhabitat.org/.

Iata cateva imagini ale oraselor lumii

San Francisco

Seoul

Singapore

 

Stockholm

Impactul pandemiei de COVID-19 a remodelat viaţa urbană din întreaga lume. Comunităţile locale au jucat un rol cheie, contribuind la menţinerea în siguranţă a oamenilor şi a unor activităţi economice. Valoarea unei comunităţi cuprinde voluntariatul local şi oamenii care se organizează în propriile cartiere, dar şi mişcările sociale care contestă sărăcia, discriminarea sistemică şi rasismul. În aşezările neoficiale şi, în special, în mahalale, comunităţile îşi aduc o contribuţie semnificativă, în timp ce gospodăriile individuale din zonele urbane oferă un mediu propice pentru munca şi studiul de acasă.

 

Cuvinte cheie