10 sfaturi de parenting pentru înflorirea copiilor

Parentingul implică o anumită discreție. Nu există o regulă standard pentru toți copiii. Copii diferiți pot avea nevoie de diferite grade de atenție, de exprimare a dragostei, ori de severitate. Să presupunem că stăm într-o grădină de cocos și mă întrebați: „Cât de multă apă  e necesară  pentru o plantă?” Aș spune: „Cel puțin 50 de litri per plantă.” Când te duci acasă, dacă pui 50 de litri la planta ta, la trandafirul tău, va muri. Trebuie să vedeți ce fel de plantă aveți în casa dvs. și ce are nevoie.

Sfat # 1: Recunoașteţi privilegiul

Este un privilegiu ca acest copil – acest pachet de bucurie – să se nască prin tine și să vină în casa ta. Copiii nu sunt proprietatea voastră; ei nu vă aparțin. Vedeți doar cum să vă bucurați, să vă îngrijiți și să îi sprijiniți. Nu încercați să îi faceți o investiție pentru viitorul dvs.
Sfat # 2: Lăsaţi-i sa fie

Lăsaţi-i să devină tot ce trebuie să devină. Nu încercaţi să îi modelaţi după înțelegerea vieții voastre. Copilul tău nu trebuie să facă ceea ce ai făcut tu în viața ta. Copilul tău ar trebui să facă ceva pe care nici măcar nu ai îndrăznit să-l gândesti în viața ta. Doar atunci lumea va progresa.
Sfat # 3: Daţi-le dragoste „adevărată”

Oamenii înțeleg greșit că a-ţi iubi copiii înseamnă a le satisface orice vă cer. Dacă le dați tot ceea ce cer, este o stupizenie, nu-i așa? Când sunteti iubitori, puteți face tot ceea ce este necesar. Când iubiți cu adevărat pe cineva, sunteți dispus să fiţi nepopular și să faceți ce este mai bine pentru el.

Sfat # 4: Nu-i grăbiţi să devină adulţi

Este foarte important ca un copil să rămână copil; nu e o grabă să-l transformi într-un adult, pentru că nu îl mai poți inversa mai târziu. Când este copil și se comportă ca un copil, e minunat. Când devine adult și se comportă ca un copil, e rău. Nu e nici o grabă ca un copil să devină adult.

Sfat # 5: Faceți-va timp să ii învățați,  nu să le predați
Ce știi despre viață  ca să ii înveți pe copiii tăi? Câteva trucuri de supraviețuire sunt singurele lucruri pe care le poți preda. Te rog să te compari cu copilul tău și să vezi cine este capabil de mai multă bucurie? Copilul tău, nu-i așa? Dacă știe mai mult să se bucure decât tine, cine este mai bine calificat pentru a fi consultant despre viață, tu sau el?

Când vine un copil, este timpul să învățăm,  nu să predăm. Când vine un copil fără să știi,  atunci râzi,  te joci, cânti, te târăști pe sub canapea și faci toate lucrurile pe care tu ai uitat să le faci. Deci este timpul să înveți despre viață.
Sfat # 6:  Ȋngrijește-le spiritualitatea naturală

Copiii sunt foarte apropiați de o cale spirituală, doar dacă nu sunt implicați in ea. În general, fie părinții, profesorii, societatea, televiziunea – cineva sau celălalt se amestecă prea mult în acest aspect. Creați o atmosferă în care această implicare este minimizată și un copil este încurajat să crească în inteligența sa, mai degrabă decât în ​​identitatea dvs. religioasă. Copilul va deveni în mod natural spiritual fără a cunoaște măcar cuvântul spiritualitate.


Sfat # 7: Oferiți o atmosferă de susținere și iubire

Dacă dați un exemplu de frică și anxietate, cum vă puteți aștepta ca copiii voștri să trăiască în bucurie? Ei vor învăța, de asemenea, același lucru. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să creați o atmosferă plină de bucurie și iubire.
Sfat # 8: Mențineți o relație prietenoasă

Nu vă mai impuneți în faţa copilului și mai degrabă creați o prietenie puternică decât să fiți un șef. Nu stați pe un piedestal și spuneți copilului ce ar trebui să facă. Plasați-vă sub copil astfel încât să fie ușor să vorbească cu dvs.
Sfat # 9: Evitați să căutați respect

Iubirea este ceea ce căutați pentru copiii voștri, nu-i așa? Dar mulți părinți spun: „Trebuie să mă respecți”. Cu excepția faptului că te-ai născut cu câțiva ani mai devreme, ai un corp mai mare  și știi câteva trucuri de supraviețuire, în ce fel ești mai priceput in viață decât el?
Sfat # 10: Făceți-vă cu adevărat atractivi
Un copil este influențat de atâtea lucruri – televizorul, vecinii, profesorii, școala și un milion de alte lucruri. El va merge pe drumul ce i se pare cel mai atractiv. Ca părinte, trebuie să devii cel mai atractiv lucru pe care îl găsește, astfel încat să îşi dorească să fie cu părinții. Dacă sunteți o persoană plină de bucurie, inteligentă și minunată, el nu va căuta o companie în altă parte. Pentru orice, el va veni la dvs. și vă va cere părerea.

Dacă sunteți cu adevărat interesat să dați copiilor o bună educație, ar trebui mai întâi să vă transformați într-o ființă umană pașnică și iubitoare.

Sadhguru

 

 

Cuvinte cheie