Emotiile „uleioase” si problemele asociate cu sănătatea hepatică si excesul de greutate


Afla ce emotii iti afecteaza sanatatea ficatului, dar si greutatea corporala si cum poti sa le gestionezi cu succes dupa o vacanta de vara (si nu numai!) prin programul „Slim Start- Recucereste-ti greutatea si viata”, direct de la Ileana Vlăduț, terapeutul care a perfectat si faciliteaza acest program.

„Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie și în general la buna funcționare a metabolismului, având diferite funcții vitale. Ficatul este al doilea organ mai mare din corpul uman, după piele și este situat în partea dreaptă a cutiei toracice.

Mai putin cunoscut este faptul ca, din punct de vedere energetic, in acest organ se strang emotiile negative reprimate, acele emotii „uleiose” precum furia si mania, care sunt cauzele reale ale problemelor de sanatate asociate ficatului si excesului de greutate.

Nu degeaba spunem popular „ficat gras” la ceea ce in  termeni medicali numim steatoza hepatica, o boala in general benigna a ficatului, care se caracterizeaza prin acumularea de acizi grasi si de trigliceride in celulele hepatice.
Desi exista pacienti care nu au simptome specifice, acest aspect poate fi periculos, deoarece afectiunea poate evolua in mod tacut pana la stadii mai grave.

Problemele psiho-emotionale, interiorizarea excesiva, sunt factori declansatori, dar si principalul „vinovat”pentru care lupta cu kilogramele nu este mereu atat de usor de castigat. Daca nu invatam sa ni le gestionam, razboiul kilogramelor va reincepe.

Lipsa de energie, de vitalitate si sentimentul de renuntare apar dupa majoritatea dietelor sau curelor de slabire „fortate”, alerte, ce supun organismul la un stres prea mare, intr-o perioada scurta de timp, fara sa lucram si asupra emotiilor si convingerilor limitative pe care le avem si fara sa ne schimbam modul sedentar de viata.

Pentru a ajunge, dar mai ales pentru a mentine forma si greutatea corporala optima si a ne bucura de sanatate, este necesar sa completam o nutritie corespunzatoare cu noi obiceiuri si cu un nou stil de viata. Sa incorporam in viata noastra miscarea fizica si sa ne infrumusetam starea emotionala interioara. Putem mentine rezultate de durata doar daca vom lucra pe toate cele trei planuri: fizic, emotional si mental, pentru a fi in armonie interioara si exterioara.

Paradoxal, dar in momentul in care incrancenarea noastra in lupta cu greutatea popriului corp incepe sa scada, abia atunci facem loc acceptarii si putem trece la urmatoarea etapa a eliberarii emotionale, pentru a avansa pe drumul nostru spre recucerirea greutatii optime si a unor obiceiuri de viata sanatoase.

Daca iti doresti sa eliberezi „emotiile uleioase” si kilogramele in plus, te invit sa te inscrii si sa practici programul „Slim Start- Recucereste-ti greutatea si viata”, ce incorporeaza tehnici proiectate sa aduca schimbari permanente in obiceiurile alimentare si concentrarea asupra persoanei care doresti sa devi.

Inca ceva, nu uita sa fii si tu bland(a) cu tine, iar intelegerea pe care o cauti in exterior, ofera-ti-o si tie.

P.S. Daca tot am vorbit de …. emotii uleioase, un ulei sanatos, cu rezultate extraordinare in dizolvarea kilogramelor, este ULEIUL DE COCOS, pe care te invit sa il incluzi in alimentatia ta zilnica si despre beneficiile caruia poti citi Aici.

Si, cum ne-am propus sa lucram pe toate cele trei planuri – fizic, mental si emotional, poti accesa mai jos un Material audio cu intarirea sugestiilor, ca suport pentru reducerea greutatii (din programul „Slim Start – Recucereste-ti greutatea si viata”, metoda inelul gastric)

In varianta ta preferata, te invit sa iti programezi o minte sanatoasa intr-un corp sanatos, avand greutatea optima si obiceiuri sanatoase, benefice pentru tine.

Ileana Vlăduț – Terapeut holistic & coach

Cuvinte cheie