Andreea Chiţu, dublă vicecampioană mondială la judo, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: «Mă gândesc la faptul că voi fi pe podium. Ar fi o imensă bucurie pentru mine »

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion aduce ȋn fiecare săptămână interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc, laureate ale ediţiilor anterioare ale Galei. Anul acesta, Gala Trofeelor Alexandrion va avea loc ȋn luna februarie şi va fi difuzată la B1 TV pe 6 februarie, ȋncepând cu ora 19 :00, iar ulterior pe canalul de Facebook al Fundației Alexandrion. Ca ȋn fiecare an, ȋn 2021 cei mai buni sportivi vor urca pe scena Trofeelor Alexandrion pentru a fi răsplătiţi pentru performanţele deosebite obţinute ȋn 2020. Trofeele vor fi acordate de către Fundaţia Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacţii sportive din România, şi a unor instituţii publice abilitate. Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată.

Câţiva dintre laureaţii galelor anterioare au fost intervievaţi de Fundaţia Alexandrion şi au vorbit despre evoluţia domeniului sportiv ȋn 2020, importanţa organizării unui eveniment de o asemenea anvergură după un an dificil pentru sportivi şi au făcut previziuni şi sugestii ȋn ceea ce priveşte potenţialii câştigători ai Trofeelor Alexandrion de anul acesta.

Andreea Chiţu este unul dintre puţinii sportivi români pentru care anul 2020 a fost un succes. Chiar dacă primele luni ale anului au fost dominate de incertitudine şi nelinişte, ȋn a doua parte a anului Andreea şi-a reluat activitatea şi a participat la două competiţii internaţionale la care a reuşit să cucerească medalii importante pentru România. În noiembrie 2020, judoka a obţinut medalia de argint la Campionatele Europene de judo pentru seniori de la Praga (Cehia), în limitele categoriei 52 kg, iar ȋn octombrie a câştigat medalia de bronz la Grand Slam-ul de la Budapesta (Ungaria). Concursul de la Budapesta punctează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Chiţu fiind acum pe locul 24 în clasamentul mondial al categoriei.

Intervievată de Fundaţia Alexandrion, Andreea, care datorită rezultatelor sale notabile din 2015 a fost laureata Galei Trofeelor Alexandrion 2016, a spus că se aşteaptă să fie premiată şi ȋşi doreşte să urce din nou pe podium la gala de anul acesta.

« Mă gândesc la faptul că voi fi pe podium la Gala Trofeelor Alexandrion, având ȋn vedere rezultatele pe care le-am avut anul acesta ar fi o imensă bucurie pentru mine să mă situez pe podium. Este o gală foarte importantă pentru noi sportivii, care ne ȋncurajează şi ȋn acelaşi timp ne oferă ȋncredere să ne atingem obiectivele sportive, pentru ca ulterior să fim şi pe podiumul Galei Trofeelor Alexandrion », a spus Andreea Chiţu.

Sportiva şi-a amintit cu drag ediţiile anterioare ale Galei Trofeelor Alexandrion, la care a participat, apreciind eforturile şi implicarea Fundaţiei Alexandrion ȋn susţinerea performerilor din sport.

« Este un eveniment aparte la care conştientizezi că de fapt oamenii de la Fundaţia Alexandrion sunt pasionaţi, sunt implicaţi şi doresc cu adevărat să recompenseze eforturile sportivilor […] » a adăugat Andreea.

Legitimată la CSA Steaua, Andreea Chiţu are un parcurs sportiv impresionant. Este dublă vicecampioană mondială la Campionatele Mondiale din 2014- Celeabinsk (Rusia) şi 2015- Nur-Sultan (Kazahstan). În 2012 şi 2015 a câştigat medalii de aur la Campionatele Europene din Celeabinsk şi Baku (Azerbaidjan). Andreea a reprezentat România la Jocurile Olimpice din 2012.

Urmăriţi aici interviul : https://www.youtube.com/watch?v=nwTmutlHjZ4

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă  gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii  5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi  de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.

Cuvinte cheie