Cele 10 legi spirituale ale iubirii – Paul Ferrini

Cele 10 legi spirituale ale iubirii – Paul Ferrini
Cele 10 legi spirituale ale iubirii - Paul Ferrini - Tot Ceea Ce Este

In “Legile dragostei”,  prima carte din ghidul “Un curs despre stapanirea artei spirituale” scrisa  de Paul Ferrini, putem invata cum sa iubim neconditionat, apeland la cele zece legi spirituale.

1.Legea spirituala a UNIMII

Cu alte cuvinte suntem o particica din Dumnezeu, chiar daca ne socotim atotputernici dar, mai devreme sau mai tarziu ajungem sa-i cerem ajutorul spre inteleptire sau calauzire in viata. El a stat tot timpul in inima noastra si a asteptat sa iesim din valtoarea vietii si sa vedem ca sufletul nostru e mai important decat orice.

2. Legea spirituala a EGALITATII
Suntem egali unul cu celalalt, deci sa nu facem diferente in alegeri, sa ne iubim si sa ne acceptam cu calitatile si defectele noastre. “A considera ca cineva este rau, nu numai ca este suparator pentru acea persoana, dar este suparator si pentru noi insine.”

3.Legea spirituala a REFLECTARII
In fiecare persoana intalnita vedem si cate ceva din noi, ceea ce ne va ajuta sa ne descoperim, sa ne constientizam tarele sau calitatile. “Scopul unei relatii este de a invata cum sa iubim si de a invata cum sa fim iubiti.”

4.Legea spirituala a MATERIALIZARII
Prin materializare intelegem procesul de creatie. “La fel cum Dumnezeu este creator asa suntem si noi.”Prin gandurile, dorintele si faptele noastre vom realiza ceea ce dorim cu adevarat dar, aceasta se face lasand la o parte mandria, frica si acceptand smerenia si sacrificiul.

5.Legea spirituala a LIBERULUI ARBITRU
Ne nastem si traim liberi; alegem binele sau raul. De multe ori nici nu constientizam in ce situatie suntem, asa ajungem intr-un anumit stadiu al vietii cand vom spune stop si vom schimba drumul.

6. Legea spirituala a COMPASIUNII
Toate fiintele umane sunt demne de a fi iubite si acceptate indiferent de deosebiri. Asemanarea dintre noi este mult mai mare si binele spre care aspiram e acelasi pentru toti. “Numai aceia care au fost hraniti stiu cum sa-i hraneasca si pe ceilalti; numai cei iubiti ii pot iubi pe ceilalti”

7. Legea spirituala a PERFECTIUNII
Este legea care ne mana sa ne perfectionam incontinuu, sa ne valorificam talantul primit, sa devenim mai buni si generosi cu cei din jur.

8. Legea spirituala a VINDECARII
Ea spune ca orice dezechilibru poate fi refacut, orice boala poate fi vindecata,greseala se poate corecta, pacatul este iertat si vina poate fi absolvita. Dar trebuie sa constientizam sursa raului si sa-l eliminam, sa evitam extremele, sa ne intoarcem inlauntrul nostru prin rugaciune sau meditatie. Vindecarea unei boli impune o dorinta puternica de a trai, precum si o schimbare in atitudinea noastra fata de ceilalti. Ura, furia,nemultumirea, rautatea nasc boala, pe cand iubirea si iertarea o vor indeparta.

9. Legea spirituala a UNICITATII
Fiecare are un Destin, de aceea sa avem curajul “sa fim noi insine in orice circumstante, sa avem libertate adevarata.” Sa traim in prezent fara regrete in legatura cu trecutul, fara asteptari de la viitor.

10. Legea spirituala a ILUMINARII
Ea este apogeul cresterii spirituale, prin care ne intoarcem la Dumnezeu, Sursa din care am venit. Ramane de vazut cine va ajunge in acea stare; noi sa incercam sa traim frumos, sa iubim si sa iertam pe cei de langa noi si asa ne va fi si noua bine.

(R.C.)

Cuvinte cheie