Catre inaltimi: cu rucsacul de drumetie spre Varful Moldoveanu, la final de august

Catre inaltimi: cu rucsacul de drumetie spre Varful Moldoveanu, la final de august

Finalul verii, vremea calduroasa, lunile petrecute mai mult in casa, datorita pandemiei, ne-au scos din case, dornici fiind de destinatii in aer liber. Fie ele montane sau la mare, fiecare si-a ales varianta potrivita.

Asadar, weekend-ul trecut ne-am pus rucsacul de drumetie in spate si am plecat dis de dimineata spre Stana lui Burnei, locul de unde am inceput urcarea spre Varful Moldoveanu.

Din Curtea de Arges se fac 2 ore si jumatate cu masina, din care ultimii 20 km drum forestier, ce poate fi parcurs cu masina, pana la Stana lui Burnei, de unde incepe urcusul  … la picior.

Weekend, lume multa pe traseu. Oameni de toate varstele; doar cativa insotiti de copii, avand in vedere durata mai mare de parcurgere, dar si dificultatea traseului.

La ora 10:40 plecam de la Stana lui Burnei si incepem urcarea.

Dupa primului versant, destul de solicitant, ajungem la un platou superb, unde ne mai reincarcam bateriile o bucata de vreme.

Mers agale, o gustare  si apoi poze cu magarusii prietenosi din poiana, ce astepta turistii langa apa.

Apoi iar urcare, pana la Varful Vistea Mare.

De aici, pana la destinatia finala, traseul este pe coasta, cu o mica portiune in care trecerea se poate face doar cate unul, sustinandu-te de lanturile fixate in stanca.

La ora 14:50  ajungem la destinatie, Varful Moldoveanu si ne asteptam randul … pentru a nu pleca de acolo fara poza care imortalizeaza momentul.

In sufletele noastre ramane imprimata bucuria calatoriei si a reusitei dupa un efort sustinut, dar si privelistea minunata vazuta de la acea inaltime. (VIDEO mai jos)

Sus…

Publicată de Ileana Vladut pe Duminică, 30 august 2020

Asadar, daca timpul si vremea va permite, echipati-va corespunzator si mergeti in natura.

Nu neglijati aspectele organizatorice (timp de mers, starea vremii, dificultate traseu, echipament montan adecvat, alimente, apa, instrumente de orientare, protectie solara, harta traseu etc),

Daca mai aveti o zi la dispozitie, puteti campa cortul fie la stana lui Burnei, fie mai sus pe primul platou. Merita sa stai acolo si sa te bucuri de liniste, de energie si de stelele de pe cerul noptii!

Coborarea de pe munte este mai usoara, dar necesita si ea solicitare fizica si timp. Am mers agale si ne-am mai odihnit cateva minute in poienita.  La 19:30 am ajuns inapoi la Stana lui Burnei.  Avand in vedere ca a venit toamna, la ora 20:30 noaptea incepe deja sa se faca resimtita. Asadar, luati in calcul ca se intuneca mai devreme, atunci cand va organizati excursia montana.

Organizati-va, echipati-va adecvat si cu siguranta veti avea parte de o drumetie placuta!

 

 

Cuvinte cheie