Ce sa faci cand ai ochii obositi

Ce sa faci cand ai ochii obositi

Oboseala ochilor ne afectraza starea de bine si se poate manifesta in deverse moduri.

Pot aparea pungile, umflaturile de sub ochi, se poate simti o senzatie de usturime sau de „nisip in ochi”, privirea poate fi incetosata sau poate focaliza mai greu. Ochii obositi pot genera si alte dureri, cum ar fi durerea de cap si pot pricinui o usoara senzatie de ameteala. in primul rand se va efectua un consult medical oftalmologic prin care se vor restabili diobtriile si se vor constata eventualele modificari. in cazul in care ochii se afla innt-o stare buna de sanatate, atunci motivele pentru care ne simtim privirea incetosata si ochii obositi sunt cele legate de activitatile noastre de zi cu zi si de modul in care le realizam. in acest caz se pot lua cateva masuri care ne vor ajuta ochii sa se simta bine.

Feliile de castravete pot fi folosite cu incredere.

Vor hidrata foarte bine zona si vor diminua aspectul umflat. Se vor tine pe si sub ochi pana se incalzesc, dupa care se pot inlocui cu alte felii reci. O repriza de alternare cald-rece poate face minuni.

Se poate pune podul palmei incalzit pe ochi. Senzatia de relaxare se va instala imediat.

O compresa din bumbac umezita cu apa rece si pastrata cate cinci minute pe ochi, va diminua oboseala.

In cazul lucrului cu monitorul unui calculator se impun cateva masuri care pot ajuta foarte mult. Monitorul trebuie privit putin in jos, nu in sus, nu la nivelul ochilor. Distanta dintre ochi si monitor va fi de 50 de centimetri, iar folosirea ochelarilor de distanta este de evitat.

Alte masuri care se pot lua pentru a ne menaja ochii sunt purtarea ochelarilor de soare atunci cand lumina este foarte puternica, folosirea unei lumini suficiente in timpul cititului care va cadea direct pe foaie si evitarea becurilor fluorescente in favoarea folosirii celor normale.

Daca efectuam activitati care ne solicita foarte mult ochii, necesitand focusare permamenta este indicata aplicarea unei pauze de cateva secunde la fiecare 20 de minute, pauza in care ne vom juca cu vederea incercand sa privim obiectele aflate in departare.

Asupra ochilor se poate interveni si cu picaturi pentru ochi, lacrimile artificiale, produs care se gaseste in farmacii si care va inlatura senzatiile neplacute generate de oboseala si de suprasolicitare.