Recomandări din „Ghidul japonez de nutriţie“

In Recomandările noastre On
- Updated

Dintotdeauna japonezele au fost admirate pentru modul în care ştiu să-şi păstreze forma de invidiat a corpului. Puţin ştiu însă că populaţia japoneză urmează regulile de nutriţie ale unui ghid special intodus de autorităţi.

Poporul japonez deţine un record absolut atunci când vine vorba de speranţa de viaţă. În plus, doar 3% dintre locuitori suferă de obezitate. Atenţia lor specială pentru nutriţie joacă un rol estenţial în obţinerea acestor rezultate. Există un sistem special de nutriţie recomandat de guvern şi utilizat în mod activ în Japonia. A fost dezvoltat în 2000 şi este cunoscut sub numele de „Ghidul japonez de nutriţie“, scrie Brightside.me

Recomandări din „Ghidul japonez de nutriţie“:

Caracteristica principală este predominanţa carbohidraţilor în detrimentul grăsimilor. Se recomandă, de asemenea, reducerea cantităţii de sare, alimente procesate, dulciuri şi băuturi care conţin mult zahăr.

Baza dietei sunt cerealele, care sunt urmate de legume, peşte şi carne. Fructele şi produsele lactate sunt recomandate de două ori pe zi.

Nu numai că este important ceea ce mâncăm, ci şi cum mâncăm. Este indicat să găsiţi un ritm optim pentru corpul dumneavoastră şi să-i ascultaţi nevoile, încercând să aveţi mese la aproximativ aceeaşi oră.

Dieta este concentrată pe produse locale şi sezoniere, cum ar fi orezul sau peştele.

Fiecare masă trebuie să fie bine echilibrată şi să conţină produse din mai multe grupe de alimente. De exemplu, un prânz tipic şcolar în Japonia constă în orez, carne sau peşte, supă Miso, un pahar de lapte şi un fruct.

Atitudinea conştientă faţă de nutriţie este formată din şcoala elementară. Prânzul nu este o pauză, ci o parte din educaţie. În timpul prânzului, nimeni nu grăbeşte elevii şi, după terminarea prânzului, copiii strâng singuri masa.

Este important să aveţi mese moderate.

Gătirea alimentelor în avans nu este ceva considerat sănătos în Japonia. Accentul se pune întotdeauna pe produsele proaspete.

sursa: adevarul.ro


You may also read!

REȚETA ZILEI de 19 Iunie pentru a FI OM

Află zilnic mesajul OMULUI și mesajul INIMII prin „REȚETA ILENUCĂI”. Vei afla reteta optima pentru fiecare zi. Mesajele vin sub forma a doua chei

Read More...

De la JuJutsu la Fitness si inapoi

Primul contact cu lumea artelor martiale l-am avut la varsta de 12 ani atunci cand parintii m-au inscris la

Read More...

Om Tare Tuttare Ture Soha – cea mai frumoasa mantra din lume. Te elibereaza de stres, anxietate si ganduri negative!

Aceasta mantra este cunoscuta in lumea intreaga si te ajuta sa experimentezi pacea si dragostea in forma ei deplina.

Read More...

Mobile Sliding Menu