Cireşar – iunie cu leacuri din naturǎ şi desen

Beneficiile cireselor

Avem multe beneficii pentru sănătate de la cele mai frumoase și populare fructe ale verii, de la tulpina de cireș, cozi de cirese si pana la miez. Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale cireșelor.

Cireșele conțin în mod natural fructoză – vișine aproximativ 4,7 grame la 100 de grame de fructe, cireșe dulci, aproximativ 6,1 grame. Cu toate acestea, fructele au doar aproximativ 60 de calorii la 100 de grame. Pentru că, contin 80 la sută  apă. Cine acordă atenției greutății sale, poate consuma cu încredere cirese . În plus, numeroase substanțe nutritive valoroase se gasesc în aceste fructe:

  • Vitamine, cum ar fi vitaminele C și B, vitaminele B1, B2 și B6. „cireasa acerola”, de fapt, un fruct de acerola din America de Sud, are foarte multă vitamina C.
  • Acidul folic este de asemenea abundent. Din acest motiv, femeile însărcinate ar trebui să consume din abundenta, deoarece acidul folic nu este crucial doar pentru dezvoltarea bebelușilor lor, ci și pentru formarea sângelui și diviziunea celulară.
  • Cireșele conțin minerale precum calciu, potasiu, fier, fosfat și magneziu.

  • Fibrele dietetice, carbohidrații și beta-carotenul sunt din belsug în vișine.
  • Zincul, despre care se spune că are un efect antiinflamator, este conținut și în cireșele.
    De asemenea, se spune că, coloranții roșii – antocianine – au un efect antiinflamator.
  • Unele studii au arătat chiar că aduc alinare persoanelor care suferă de reumatism inflamator. De asemenea, acestea pot proteja celulele corpului de daune, cum ar fi razele UV și astfel pot preveni îmbătrânirea pielii. Cireșele acre (denumire botanică: Prunus cerasus) au un conținut deosebit de ridicat de antocianine.
  • Cireșele coapte la soare ajuta, de asemenea, somnul, deoarece au un conținut ridicat de melatonină. Deci, dacă aveți probleme cu somnul, ar trebui să le adaugati în mediul dvs.

Si, daca nu le-ati consumat inca, va puteti delecta cu frumoasele sfere rosii ale lunii iunie si intr-un mod artistic, contemplativ la atelierele de desen mandale.

Cuvinte cheie