Cu ape curate ne asumăm pacea şi armonia interioară, nu doar pe timp de vară

Cu ape curate ne asumăm pacea şi armonia interioară, nu doar pe timp de vară

Iunie ne aduce un eveniment important dedicat apelor. Pe 8 iunie  celebrăm Ziua Oceanelor, dedicată protejarii vietii marine si a vastelor intinderi de ape.

In cadrul evenimentul “APE CURATE ASUMATE”, sustinut de Aqua Carpatica, echipa #apecurateasumate se va intalni cu copiii din Scoala Petre Ghelmez, din Bucuresti, pe data de 10 iunie, ca sa ne armonizăm emoţile interioare si să trăim viaţa cu mai multă  PACE, deschidere şi bucurie.

Tinerii din întreaga lume deschid calea către un ocean și un viitor mai sănătoase

De ce cu ei? Deoarece, de 9 ani de zile, ei au sustinut curatenia apei si a emotiilor interioare. Au participat periodic la evenimentele de informare si constientizare  „Ape curate asumate”. Ce vom face impreuna? Vom aprecia si vom aduce un omagiu apei si emotiilor noastre, avand in vedere ca se apropie vacanta de vara!

Pe 8 iunie , oameni din întreaga lume se vor reuni pentru Ziua Mondială a Oceanelor pentru a celebra oceanul nostru care ne conectează pe toți și susține viața pe planeta noastră albastră. Având în vedere crizele oceanelor, climatice și biodiversității mai urgente ca niciodată, tinerii lideri din întreaga lume își fac simțită prezența și se remarcă ca voci puternice pentru planeta noastră albastră. Mesajul este clar: Viitorul aparține generațiilor tinere, iar conducerea lor este esențială pentru a construi o lume dreaptă și sustenabilă.

Ziua Mondială a Oceanelor este o sărbătoare stabilită pentru a ne aminti de rolul important al oceanului în viața planetei și a umanității în ansamblu.

Trei sferturi din suprafața Pământului este acoperită de oceane. Ele sunt cele care fac planeta locuibilă. Oceanele sunt un habitat pentru multe organisme vii, o sursă de oxigen, resurse și spațiu pentru mișcarea umană.

Totuși, progresul tehnologic a avut un impact negativ asupra ecologiei planetei, în urma căruia are loc o utilizare irațională a resurselor oceanice, iar Oceanul Mondial este suprasaturat cu deșeuri umane. Pentru a atrage atenția omenirii asupra acestei probleme, pentru a aminti legătura puternică a omenirii cu lumea subacvatică, a fost instituită ca o sărbătoare specială – Ziua Mondială a Oceanelor.

Prin desfasurarea acestui proiect sustinut de Aqua Carpatica, copiii  invata si inteleg mai bine mesajul de puritate al apei.

Alaturati-va celor ce sustin apele interioare si exterioare cat mai limpezi si curate!

Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro). Detalii pe blogul proiectului #apecurateasumate.

Despre Ziua Mondială a Oceanelor

Ziua Mondială a Oceanelor subliniază importanța oceanului pentru viața de pe Pământ și rolul pe care fiecare dintre noi îl poate juca în crearea unui ocean sănătos.

Oceanul este sistemul care susține viața planetei noastre – reglează clima, produce peste jumătate din oxigenul pe care îl respirăm, alimentează economia globală și, fiind cel mai mare ecosistem din lume, susține o bogăție incredibilă de biodiversitate. Oceanul oferă, de asemenea, o valoare culturală, recreativă și spirituală profundă pentru oamenii de pretutindeni, indiferent dacă locuiesc pe coastă sau departe în interiorul continentului.

Recunoscută oficial pe 8 iunie în fiecare an, Ziua Mondială a Oceanelor este mai mult decât o zi – este o mișcare mondială în creștere a tinerilor lideri din toate sectoarele care se unesc pentru ocean. Este, de asemenea, un apel la acțiuni politice în domeniul oceanelor și climei pe tot parcursul anului. Coordonarea globală a Zilei Mondiale a Oceanelor a fost lansată în 2002 de către Proiectul Ocean. Organizația Națiunilor Unite a recunoscut oficial Ziua din 2008. Ziua Mondială a Oceanelor mobilizează acum tineri, ONG-uri, companii, acvarii, școli, guverne și alții pentru a celebra și proteja oceanul nostru.

Cuvinte cheie