5 Decizii zilnice pe care le poți regreta până la sfârșitul vieții!

Un studiu, realizat la Universitatea Columbia, a arătat că noi suntem absorbiți de peste 70 de decizii luate pe zi. Un număr mare de decizii, pe care trebuie să le luăm în fiecare zi, duce la un astfel de fenomen ca oboseala provocată de luarea deciziilor, când creierul este obosit de fapt, ca un mușchi.

Un alt studiu, realizat la Universitatea Texas, demonstrează că chiar dacă creierul nostru nu a obosit, ne este foarte greu să luăm deciziile corecte. Atunci când avem de luat o decizie, în loc să analizeze cunoștințele acumulate, creierul nostru se concentrează pe amintiri concrete.

Indiferent de amploarea deciziei, creierul nostru ne împiedică să păstrăm perspectiva necesară pentru alegerea corectă. Iată 5 decizii, pe care le poți regreta tot restul vieții. Gândește-te bine, înainte să faci alegerea!

1.Să iei o decizie, bazându-te pe părerile altor oameni

Atunci când iei o decizie, bazându-te pe părerile altor oameni, de obicei se întâmplă două lucruri:

Faci o alegere proastă a profesiei. Există prea mulți oameni care regretă că au făcut studii într-un anumit domeniu sau chiar că și-au pierdut viața pe cariera, de care regretă. Indiferent dacă cauți aprobarea părinților sau o faci de dragul prestigiului și a pasiunii, alegerea proastă a profesiei este decizia, cu care ai de trăit toată viața.

Nu ești capabil să îți aperi moralitatea: când ești prea obsedat de părerea șefului despre tine sau cât de prost vei arăta în cazul eșecului, riști să îți pierzi propria moralitate. Dorința ta puternică de a te face să fii bun, îți pune în pericol capacitatea de a rămâne fidel propriilor valori și de a te simți bine.

Cea mai bună metodă de a nu deveni victimă a opiniilor altora este să înțelegi că acestea sunt doar niște păreri. Indiferent cât sunt de mari și negative, sunt doar părerile lor. Adevărata ta valoare de sine vine din interior.

2.Să lucrezi prea mult

Munca grea este o modalitatea excelentă de a influența lumea, de a învăța, de a crește, de a te simți împlinit, iar uneori de a-ți găsi fericirea. Ciudat, dar de cele mai multe ori noi lucrăm pentru a câștiga bani pentru oamenii apropiați nouă, avem grijă de asta, fără a ne da seama că ei prețuiesc compania noastră mai mult decât banii.

Secretul constă în a găsi echilibrul între ceea ce iubești și cei, pe care îi iubești.

3.Să îți ascunzi sentimentele

În copilărie suntem învățați că emoțiile sunt periculoase și că trebuie să le controlăm. De la început, asta funcționează. Dar, reținerea sentimentelor le face să crească, până când acestea izbucnesc la un moment dat. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să vorbești despre sentimentele tale. Deși, la început este dureros, asta te va face sincer și deschis.

4.Să ignori prietenia

Când ești copleșit de rutina săptămânală este ușor să pierzi din vedere cât de importanți sunt oamenii, în special cei cărora trebuie să le acorzi mai mult timp. Relațiile cu vechii prieteni sunt primul lucru pe care îl pierdem atunci când suntem prea ocupați.

Prietenii apropiați îți aduc energie, perspective noi și sentimentul de apartenență, așa cum nimeni altcineva nu o poate face.

5.Să te focusezi pe lucrurile negative

Atunci când te apropii de sfârșitul viieții, toate dificultățile cu care te-ai confruntat devin banale, în comparație cu momentele bune și frumoase. Se întâmplă din cauza că înțelegi: de cele mai multe ori, suferința este o alegere. Din păcate, majoritatea oamenilor realizează acest lucru prea târziu. Deși, cu toții ne confruntăm în mod inevitabil cu durerea, modul în care reacționăm la ea este complet sub controlul nostru, la fel ca și capacitatea de a simți bucurie.

Capacitatea de a râde, de a zâmbi și de a fi fericit (mai ales în stările de stres) este uneori dificilă, dar merită fiecare efort.
(eushtiu.com)

Cuvinte cheie